Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Σ. Αραβία: Πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος

Σ. Αραβία: Πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος

Φύτευσης 10 δισεκατομμυρίων δέντρων στη Σαουδική Αραβία

 

Δύο πρωτοβουλίες, την «Πράσινη Σαουδική Αραβία» και «Πράσινη Μέση Ανατολή», με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προστασία των μελλοντικών γενεών, αυξάνοντας το επίπεδο κάλυψης της βλάστησης, μειώνοντας τις εκπομπές διοξιδίου του άνθρακα, καταπολεμώντας τη ρύπανση και διατηρώντας τη θαλάσσια ζωή ανακοίνωσε ο διάδοχος του θρόνου, αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και υπουργός Αμύνης, πρίγκηπας Μουχάμεντ μπιν Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαουντ.

Στόχος είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων στην περιοχή που υφίσταται υψηλές θερμοκρασίες, χαμηλές βροχοπτώσεις, υψηλά κύματα σκόνης και ερημοποίηση.
Αυτές οι δύο πρωτοβουλίες θα περιλαμβάνουν μια σειρά φιλόδοξων στόχων, συμπεριλαμβανομένης της φύτευσης 10 δισεκατομμυρίων δέντρων στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, αύξηση του ποσοστού προστατευόμενων περιοχών, προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος και προσπάθεια μείωσης των εκπομπών διοξιδίου του άνθρακα μέσω ανανεώσιμων πηγών διά μέσω ενεργειακών έργων και καθαρών τεχνολογιών υδρογονανθράκων.
Επιπλέον, η πρωτοβουλία αποσκοπεί να φυτεύονται 40 δισεκατομμύρια δέντρα στη Μέση Ανατολή σε συνεργασία με «αδελφές» χώρες στο Συμβούλιο Συνεργασίας των Χωρών του Κόλπου, τη Μέση Ανατολή, φιλικές χώρες και εξειδικευμένους διεθνείς οργανισμούς. Το Βασίλειο θα πραγματοποιήσει ετήσια σύνοδο κορυφής φέροντας τον τίτλο "Πράσινο Μέση Ανατολή".
Οι εν λόγω δύο πρωτοβουλίες βασίζονται στον πρωτοποριακό ρόλο του Βασιλείου σε κοινά διεθνή ζητήματα και ως συνέχεια των προσπαθειών του για την προστασία του πλανήτη κατά την προεδρία της G20 πέρυσι, για την οποία εκδόθηκε μανιφέστο για το περιβάλλον. Οι δύο πρωτοβουλίες υποστηρίζουν επίσης τις μεγάλες προσπάθειες του Βασιλείου για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προκλήσεων σύμφωνα με το Όραμα 2030.


www.worldenergynews.gr




www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης