Ναυτιλία

Το Κατάρ σχεδιάζει πρόγραμμα - μαμούθ για την ναυπήγηση 100 LNG carriers

tags :
Το Κατάρ σχεδιάζει πρόγραμμα - μαμούθ για την ναυπήγηση 100 LNG carriers

 Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την μακροπρόθεσμη ναύλωση

 

Η Qatar Petroleum έχει προσκαλέσει ορισμένους κορυφαίους ιδιοκτήτες πλοίων να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό για τη μακροπρόθεσμη ναύλωση έως και 100 LNG carriers. Αυτά τα πλοία θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη του προγραμματισμένου έργου επέκτασης North Field καθώς και του τερματικού σταθμού εξαγωγής LNG Golden Pass στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιπλέον, ο διαγωνισμός περιλαμβάνει επιλογές για την αντικατάσταση χρονοναύλων για ορισμένους LNG carriers του Κατάρ που θα λήξουν τα επόμενα χρόνια.
Η Qatar Petroleum έχει συνάψει συμφωνίες με ναυπηγεία της Νότιας Κορέας και της Κίνας για να διατηρήσει χώρο για την κατασκευή μέχρι 100 δεξαμενόπλοιων LNG.
Μόλις λάβει υποψηφιότητες σε αυτήν την πρόσφατη πρόσκληση υποβολής προσφορών (ITT), η Qatar Petroleum αναφέρει ότι σκοπεύει να αξιολογήσει τις τεχνικές και εμπορικές δυνατότητες των προσφερόντων με σκοπό να ταιριάξει τους επιλεγμένους ιδιοκτήτες πλοίων με τα ναυπηγεία που έχει κρατήσει.

Ο Saad Sherida Al-Kaabi, υπουργός Ενέργειας, δήλωσε ότι η ικανοποίηση των μελλοντικών απαιτήσεων του στόλου LNG της Qatar Petroleum, θα περιλαμβάνει το μεγαλύτερο πρόγραμμα ναυπηγικής LNG στην ιστορία.
«Αυτό το πακέτο ITT είναι ένα σημαντικό ορόσημο στις προσπάθειές μας για την εξασφάλιση των πιο ειδικών ιδιοκτητών πλοίων και φορέων εκμετάλλευσης για τον μελλοντικό στόλο LNG carriers.», πρόσθεσε.
Η Qatar Petroleum ανέθεσε στη Qatargas τη διαχείριση του προγράμματος επιλογής εφοπλιστή για λογαριασμό της. Η Qatargas έχει ένα αποδεδειγμένο ιστορικό για τη δημιουργία μακροχρόνιων συνεργασιών που έχουν λειτουργήσει με επιτυχία και με ασφάλεια έναν στόλο 45 LNG carriers, Q-Flex και Q-Max, των μεγαλύτερων μεταφορέων LNG στον κόσμο, οι οποίοι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του στόλου LNG του Κατάρ σήμερα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης