Συμφωνία της GE για το μεγαλύτερο χερσαίο αιολικό έργο 1,48GW στην ιστορία της

Συμφωνία της GE για το μεγαλύτερο χερσαίο αιολικό έργο 1,48GW στην ιστορία της

Η συμφωνία αφορά την  παροχή ανεμογεννητριών για τις εγκαταστάσεις 1,48 gigawatt North Central Wind Energy στην Οκλαχόμα

Η GE Renewable Energy έχει συνάψει συμφωνία με την Invenergy με έδρα το Σικάγο, έναν παγκόσμιο προγραμματιστή και χειριστή καθαρής ενέργειας, για την παροχή ανεμογεννητριών για τις εγκαταστάσεις 1,48 gigawatt North Central Wind Energy στην Οκλαχόμα.

Το έργο της Βόρειας Κεντρικής Αιολικής Ενέργειας είναι μια ομάδα τριών αιολικών πάρκων στη βόρεια κεντρική Οκλαχόμα. Η GE θα προσφέρει 492 2.X-127s και 39 2.X-116 στροβίλους σύμφωνα με ανακοίνωση της GE Renewable Energy:

Τα τρία αιολικά πάρκα είναι το 999-megawatt Traverse Wind Energy Center, το 287-megawatt Maverick Wind Energy Center και το 199-megawatt Sundance Wind Energy Center.
Τα Maverick και Sundance θα ολοκληρωθούν το 2021 και Traverse το 2022.
Το Traverse Wind Energy Center θα γίνει το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στις ΗΠΑ εάν συνδεθεί στο διαδίκτυο όπως έχει προγραμματιστεί.

Ο Tim White, Διευθύνων Σύμβουλος της GE Renewable Energy, Onshore Americas, δήλωσε:
Η GE Renewable Energy είναι στην ευχάριστη θέση να είναι μέρος αυτής της συναρπαστικής προσπάθειας, η οποία είναι το μεγαλύτερο συνδυασμένο χερσαίο αιολικό έργο στην ιστορία της GE.
Έχουμε μια μακρά συνεργασία με την Invenergy και την AEP και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά μαζί τους για να βοηθήσουμε να φέρουμε μια σημαντική ποσότητα προσιτής και βιώσιμης ενέργειας στην περιοχή.
Το έργο θα ανήκει στην Columbus, θυγατρικές της American Electric Power (AEP) με έδρα το Οχάιο, της Public Service Co. of Oklahoma (PSO) και της Southwestern Electric Power Co. (SWEPCO).
Σύμφωνα με το περιοδικό Power:
«Η PSO θα κατέχει το 45,5% και η SWEPCO θα κατέχει το 54,5% του έργου, το οποίο θα κοστίσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια», ανέφερε η AEP.

Σημαντική εξοικονόμηση

Σύμφωνα με την AEP, η PSO έλαβε έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές της Οκλαχόμα και η SWEPCO έλαβε έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές στο Αρκάνσας και τη Λουιζιάνα για την απόκτηση των εγκαταστάσεων αιολικής ενέργειας με την ολοκλήρωση το 2020. Τόσο η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας του Αρκάνσας όσο και της Louisiana
Η ρυθμιστική αρχή ενέκρινε την επιλογή flex-up, συμφωνώντας να εξαγοράσει το τμήμα του Τέξας, το οποίο αρνήθηκε η Επιτροπή (PUC) του Τέξας.

Τον Ιούνιο του 2020, ο Διευθύνων Σύμβουλος του AEP Nicholas Akins ανέφερε σε δήλωση σχετικά με την άρνηση του Τέξας (μέσω της Power Engineering)
Είμαστε απογοητευμένοι που οι πελάτες της SWEPCO στο Τέξας δεν θα μπορούν να επωφεληθούν από την αιολική ενέργεια χαμηλού κόστους που θα παράσχουν τα έργα του North Central.
Οι κανονιστικές εγκρίσεις που έχουμε λάβει στο Αρκάνσας, τη Λουιζιάνα, την Οκλαχόμα από την Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε τα έργα αιολικής ενέργειας σε πλήρη κλίμακα, εξοικονομώντας τους πελάτες μας σε αυτές τις πολιτείες περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 30 χρόνια.

Μετά την τεράστια κρίση συσκότισης του Τέξας τον Φεβρουάριο λόγω του παγετού καιρού, και τα τρία μέλη του PUC του Τέξας παραιτήθηκαν τον Μάρτιο μετά από πίεση από τους νομοθέτες, καθώς αρνήθηκαν να αναπροσαρμόσουν αναδρομικά την διογκωμένη τιμή ισχύος.

Και μόλις σήμερα, ο κυβερνήτης Greg Abbott (R-TX) ονόμασε τον Will McAdams, πρόεδρο των Associated Builders and Contractors του Τέξας και πρώην βοηθός στο Texas Capitol, στο διοικητικό συμβούλιο του Texas PUC κάτι το οποίο πρέπει να εγκριθεί από την πολιτεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης