Τελευταία Νέα

Στα σκαριά νέο υπεράκτιο project 160 ΜW στην Ιαπωνία

Στα σκαριά νέο υπεράκτιο project 160 ΜW στην Ιαπωνία
Η εν λόγω κατασκευή θα ξεκινήσει το 2024

Με στόχο την ανάπτυξη υπεράκτιου αιολικού project συνολικής ισχύος 160 MW στα ανοικτά της Ιαπωνίας, συστάθηκε η κοινοπραξία Wind Power Group, που αποτελείται από την Τokyo Gas και τη Vena Energy Holdings.

Η εν λόγω κατασκευή θα ξεκινήσει το 2024 και το έργο θα βρίσκεται στο λιμάνι Kashima, περιλαμβάνοντας 19 τουρμπίνες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Wind Power Group, Komatsuzaki Mamoru, δήλωσε: «Η Wind Power Group είναι μια τοπική εταιρεία που αναπτύσσει έργα παραγωγής χερσαίας και υπεράκτιας αιολικής ενέργειας εδώ και 20 χρόνια. Θα αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας για να συμβάλουμε στην ανάπτυξη αυτού του μεγάλου υπεράκτιου αιολικού έργου μαζί με τους συνεργάτες μας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Vena Energy, Nitin Apte, δήλωσε: «Το έργο Kashima Port είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την υπεράκτια στρατηγική της εταιρείας και είμαστε ενθουσιασμένοι που επιταχύνουμε την ανάπτυξη αυτού του έργου μαζί με τους συνεργάτες μας. Η Ιαπωνία αποτελεί μια βασική αγορά για τη Vena Energy, η οποία αντιπροσωπεύει την πλειονότητα των υπεράκτιων projects και πάνω από το 1/3  του χαρτοφυλακίου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας 16 GW σε όλη την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι να επιταχύνουμε την ενεργειακή μετάβαση στην Ιαπωνία».

Το εγχείρημα της East Japan

Σημειώνεται ότι η χώρα κάνει σημαντικές προσπάθειες για να μειώσει τις εκπομπές CO2, στρεφόμενη προς τις ΑΠΕ. Η σιδηροδρομική εταιρεία East Japan, η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στην Ιαπωνία, σχεδιάζει να ενισχύσει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις δραστηριότητές της για να επιτύχει το στόχο της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο μηδέν έως το 2050.

Έως το οικονομικό έτος 2030, η JR East σχεδιάζει να αντικαταστήσει περίπου το 20% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί με αιολική και ηλιακή ενέργεια.

Η σιδηροδρομική επιχείρηση της JR East εξέπεμψε 1,99 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα το οικονομικό έτος 2019. Η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει τον αριθμό σε περίπου 1 εκατομμύριο τόνους κατά τη χρήση 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης