Προμήθεια «πράσινης» ενέργειας μέσω PPA για την Movistar Chile από την Αcciona

Προμήθεια «πράσινης» ενέργειας μέσω PPA για την Movistar Chile από την Αcciona
Mε αυτή τη σύμβαση, η Acciona διπλασίασε την τροφοδοσία της στον Όμιλο Telefonica

H Acciona θα παρέχει ανανεώσιμη ισχύ για τις λειτουργίες της εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Χιλής, Movistar Chile.

Συγκεκριμένα, θα παρέχει μακροπρόθεσμη παροχή 108 GWh καθαρής ενέργειας για να τροφοδοτήσει το 40% του συνολικού δικτύου του αγοραστή στη χώρα της Νότιας Αμερικής.Η Movistar Chile θα είναι σε θέση να αποφεύγει περισσότερους από 42.400 τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ετησίως. Ο εφοδιασμός θα προέλθει από το χαρτοφυλάκιο 684 MW της Acciona με αιολικά και ηλιακά projects στη Χιλή.

Ισχυρή παρουσία στον Όμιλο

Όπως αναφέρεται, με αυτή τη σύμβαση, Acciona διπλασίασε την τροφοδοσία της στον Όμιλο Telefonica. Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, η εταιρεία εξασφάλισε μια δεκαετή σύμβαση PPA με ετήσια προμήθεια 100 GWh για την τροφοδοσία των εγκαταστάσεων επεξεργασίας δεδομένων, των γραφείων και των κέντρων εργασίας της Telefonica SA στην Ισπανία.

Η νέα τάση στην αγορά των ΑΠΕ

Γίνεται αντιληπτό ότι στο πλαίσιο της υιοθέτησης φιλόδοξων στόχων απανθρακοποίησης, μεγάλες εταιρείες και βιομηχανίες επιδιώκουν την πράσινη ενέργεια για να καλύψουν την κατανάλωσή τους.Οι εν λόγω διμερείς συμβάσεις (PPAs) διασφαλίζουν μεταξύ άλλων προσιτές τιμές, ενισχύουν την προβλεψιμότητα των εσόδων για τον πωλητή και του ενεργειακού κόστους για τον αγοραστή και θέτουν σε εφαρμογή τις περιβαλλοντικές τους δεσμεύσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης