Ενέργεια

Emergen Research: Στα 793 δισ. δολ. μέχρι το 2027 η παγκόσμια αγορά της ηλεκτροκίνησης

Emergen Research: Στα 793 δισ. δολ. μέχρι το 2027 η παγκόσμια αγορά της ηλεκτροκίνησης
Έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την υιοθέτηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων
Σχετικά Άρθρα

Η παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να φτάσει τα 793,24 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2027, σύμφωνα με νέα έκθεση της Emergen Research. Η ανάπτυξη αυτής της αγοράς μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω της αυξανόμενης περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μεταξύ των καταναλωτών αλλά και της αύξησης των κυβερνητικών πρωτοβουλιών σχετικά με την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων για τη μείωση των επιπέδων εκπομπών στο περιβάλλον.  

Η έκθεση της Emergen Research  με τίτλο «Παγκόσμια πρόβλεψη αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2027» προσφέρει μια πανοραμική θέα της αγοράς για να παρουσιάσει έναν προβλεπόμενο ρυθμό ανάπτυξης της βιομηχανίας τα επόμενα χρόνια. Παρουσιάζονται σημαντικές πληροφορίες για το μέγεθος της αγοράς, το μερίδιο αγοράς του τομέα σε παγκόσμια κλίμακα, τις τεχνολογικές εξελίξεις τις στρατηγικές και προοπτικές ανάπτυξης.

Η τάση

Προκειμένου να ενθαρρύνουν τις πωλήσεις των ΕΕ, οι κυβερνήσεις παρέχουν διάφορες επιδοτήσεις και κίνητρα, όπως εκπτώσεις φόρου και ειδικά οφέλη στην εγγραφή νέων αυτοκινήτων. Σε σύγκριση με τα συμβατικά οχήματα, τα επίπεδα εκπομπών είναι πολύ χαμηλότερα στα ηλεκτρικά οχήματα, γεγονός που οδήγησε την κυβέρνηση σε όλο τον κόσμο να προωθήσει την κατασκευή των EV.

Εκτός αυτού, η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση και η αύξηση της κατανάλωσης πετρελαίου έχει παρακινήσει την κυβέρνηση σε όλο τον κόσμο να υιοθετήσει φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους όπως η υιοθέτηση EV.

2_8.JPG

Ο κυβερνητικός τομέας επενδύει σε μεγάλο βαθμό στην ηλεκτροδότηση των δημόσιων μεταφορών και αυξάνει την παραγωγή ηλεκτρικών λεωφορείων για τη μείωση των εκπομπών CO2 και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα.

Οι βαριές επενδύσεις στην κατασκευή των EV από τις αυτοκινητοβιομηχανίες αναμένεται να παράγουν πιο τεχνολογικά προηγμένα οχήματα που θα μπορούσαν να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση για EV. Η έλλειψη σταθμών φόρτισης και το υψηλό κόστος των EV σε σύγκριση με τα οχήματα ICE είναι τα κύρια μειονεκτήματα της βιομηχανίας.

Οι παίκτες

Μεγάλος αριθμός μικρομεσαίων κατασκευαστών αντιπροσωπεύοει μεγάλο μέρος του παγκόσμιου μεριδίου. Οι κατασκευαστές είναι καλά εξοπλισμένοι με εγκαταστάσεις παραγωγής και συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης. Μερικοί από τους κορυφαίους παίκτες στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων περιλαμβάνουν:

  • Volkswagen Group
  • Tesla Motors
  • BYD Company Ltd.
  • Ford Motor Company
  • Nissan Motor Company
  • Toyota Motor Corporation
  • Daimler AG
  • BMW
  • Mitsubishi Motors Corporation
  • Hyundai





77_1.JPG

Γεωγραφικά «μερίδια»

Η περιοχή Ασίας – Ειρηνικού κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων το 2019, κυριαρχώντας με μερίδιο 48,6%. Η αυξανόμενη ζήτηση για EVs οφείλεται στον αυξανόμενο αστικό πληθυσμό σε χώρες όπως η Κίνα, η Μαλαισία, η Ινδία και η Ινδονησία. Εκτός αυτού, οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη μείωση των επιπέδων εκπομπών ενίσχυσαν τα κίνητρα της ηλεκτροκίνησης.

Τύποι οχήματος

Το επιβατικό αυτοκίνητο αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων το 2019. Όσον αφορά τα έσοδα, το επιβατικό αυτοκίνητο κυριάρχησε στην αγορά με μερίδιο 45,2% το 2019. Η εύκολη διαθεσιμότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως ηλιακά πάνελ στους σταθμούς φόρτισης για την τροφοδοσία των EV, οδήγησε στην αύξηση της υιοθέτησής τους.

Ο τομέας επαγγελματικών οχημάτων αναμένεται να καταγράψει το υψηλότερο CAGR κατά την προβλεπόμενη περίοδο λόγω της αύξησης των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για τη μείωση των συμβατικών επαγγελματικών οχημάτων με βάση τα ορυκτά καύσιμα και την αντικατάστασή τους με ηλεκτρικά λεωφορεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης