Τελευταία Νέα

Νέα εταιρική σχέση της European Energy με στόχο τις ΑΠΕ σε Δανία και Σουηδία

Νέα εταιρική σχέση της European Energy με στόχο τις ΑΠΕ σε Δανία και Σουηδία
Ενισχύονται οι φιλοδοξίες των χωρών για το κλίμα

Η European Energy έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την Novo Holdings και την Sampension για να επιταχύνει την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Δανία και τη Σουηδία.

Η νέα συνεργασία θα έχει αρχικό κεφάλαιο ύψους 87 εκατ. ευρώ, με σκοπό την αγορά γης για ηλιακά και αιολικά πάρκα στη Δανία και τη Σουηδία. Η European Energy θα αναπτύξει και θα κατασκευάσει τα νέα αιολικά και ηλιακά έργα στην αποκτηθείσα γη. Η συνεργασία θα αναζητήσει ευκαιρίες για να συνδυάσει την παραγωγή τροφίμων και την παραγωγή ενέργειας, καθώς και να μετατρέψει τα πεδινά εδάφη σε παραγωγή πράσινης ενέργειας

Οι εταίροι αναμένουν ότι η συνεργασία θα βοηθήσει τη Δανία να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στις φιλοδοξίες της  για το Κλίμα, όπου οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου μειώθηκαν κατά 70% το 2030.

«Οι συνεργασίες με κορυφαίους παίκτες όπως η European Energy συμβαδίζουν με τη στρατηγική μας εστίαση στις υποδομές. Αναμένουμε από την επένδυση να προσφέρει μια καλή απόδοση δεδομένου του πρόσθετου πλεονεκτήματος ότι συμβάλλει θετικά στην πράσινη μετάβαση. «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την εταιρεία και αναμένουμε να πραγματοποιήσουμε παρόμοιες επενδύσεις τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο Morten Beck Jorgensen, διευθύνων εταίρος της Novo Capital Investors.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της European Energy, Knud Erik Andersen δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη συνεργασία με τη Novo Holdings και τη Sampension. Είναι δύο εξαιρετικοί επαγγελματικοί συνεργάτες με βαθιά γνώση και εμπειρία των επενδύσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Λαμβάνουν υπόψη τους τοπικούς ενδιαφερόμενους και με ισχυρή τοπική υποστήριξη.

Εάν θέλουμε να επιτύχουμε τις πράσινες φιλοδοξίες μας ήδη από το 2030, είναι σημαντικό να επιταχυνθεί η επέκταση της παραγωγής πράσινης ενέργειας και αυτή η εταιρική σχέση είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, το οποίο από την άποψη της αγοράς συμβάλλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης