Περιβάλλον

«Σύνδεση» του Netflix με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

«Σύνδεση» του Netflix με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα
Το 2020 ήταν υπεύθυνο για την απελευθέρωση ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα που αναλογεί σε 2,7 δισεκατομμύρια μίλια ταξιδιού με αυτοκίνητο
Σχετικά Άρθρα

Όλοι έχουμε πάνω κάτω μια ιδέα για το ποιες ενέργειες επιβαρύνουν το περιβάλλον και προσπαθούμε όσο μπορούμε να τις περιορίσουμε. Σύμφωνα με το «Τhe Must», το Netflix έχει άμεση σύνδεση με τις άσχημες συνέπειες της εν λόγω κατάστασης.

Η ίδια η πλατφόρμα streaming ανακοίνωσε πως το 2020 ήταν υπεύθυνο για την απελευθέρωση ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα που αναλογεί σε 2,7 δισεκατομμύρια μίλια ταξιδιού με αυτοκίνητο, με την επικεφαλής του τμήματος βιωσιμότητας, Emma Stewart, να αποκαλύπτει πως οι εκπομπές άνθρακα είχαν φτάσει το 1,1 εκατομμύρια μετρικών τόνων.

«Σοκαριστικές» συγκρίσεις

Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το ότι η ποσότητα αυτή είναι ίση ή μεγαλύτερη απ' αυτήν μικρών χωρών το Τζιμπουτί (1,5 εκατομμύρια τόνοι), τα Νησιά Σολομώντος (900.000 τόνοι) και το Πράσινο Ακρωτήρι (800.000 τόνοι). Μεγάλο μέρος του αριθμού οφείλεται από δραστηριότητες που σχετίζονται με την παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Η εταιρεία ωστόσο ανακοίνωσε πως έχει στόχο να αντισταθμίσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, χρηματοδοτώντας έργα για την ανάπτυξη τροπικών δασών και άλλων οικοσυστημάτων που αφαιρούν διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Η γενικότερη αξιολόγηση των εταιρειών

Σε αυτό το σημείο έχει μεγάλη σημασία η προσπάθεια που καταβάλλουν οι εταιρείες παγκοσμίως για να μειώσουν τις εκπομπές CO2.Σύμφωνα με το Bloomberg, οι εταιρείες βαθμολογούνται σε 13 διαφορετικές μετρήσεις που σχετίζονται με τον δηλωμένο στόχο καθαρού-μηδέν, λαμβάνοντας τελικά ένα βαθμό μεταξύ μηδέν και 10.

Οι εταιρείες που έχουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία είναι εκείνες που αντιμετωπίζουν εκπομπές σε ολόκληρη την επιχείρησή τους (Πεδίο εφαρμογής 1, 2 και 3 εκπομπές).Οι εταιρείες που θέτουν ενδιάμεσους στόχους, έχουν στόχο πριν από το 2050 ή δεσμεύονται να προχωρήσουν πέρα από το μηδέν, θέτοντας έναν στόχο άνθρακα-αρνητικό ή ισοδύναμο, κερδίζοντας επίσης υψηλούς βαθμούς.

Η Royal Dutch Shell Plc, η Eni SpA, η Equinor ASA και η Repsol SA συγκαταλέγονται μεταξύ των ευρωπαϊκών εταιρειών που έχουν θέσει αυτούς τους στόχους, ενώ η Occidental Petroleum Corp. είναι η μόνη αμερικανική εταιρεία με τέτοιο στόχο.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης