Nέα συμφωνία PPA για την RWE στην Ιταλία - Συνεργασία με την Sofidel

Nέα συμφωνία PPA για την RWE στην Ιταλία - Συνεργασία με την Sofidel
H διάρκεια της συμφωνίας ορίζεται έως το τέλος του 2030

Η RWE ολοκλήρωσε την κατασκευή του αιολικού πάρκου Alcamo 2 στη Σικελία της Ιταλίας. Όπως ορίζεται, το εν λόγω αιολικό project συνολικής ισχύος 13,6 MW έχει συμφωνία αγοράς ισχύος με τον Ιταλό κατασκευαστή χαρτιού Sofidel.

H συγκεκριμένη σύμβαση επέτρεψε στην RWE να κατασκευάσει το αιολικό πάρκο χωρίς να χρειάζεται να βασιστεί στις κρατικές επιδοτήσεις και βοήθησε τη Sofidel να επιτύχει τους κλιματικούς στόχους.

Το νέο αιολικό πάρκο αποτελείται από τέσσερις στροβίλους Goldwind GW 136-3.4MW με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 13,6MW και η διμερής συμφωνία (PPA) θα διαρκέσει έως το τέλος του 2030.

Οι δηλώσεις

Ο διευθυντής της Sofidel για την ενέργεια και το περιβάλλον Riccardo Balducci δήλωσε: «Η συμφωνία με την RWE αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τους στόχους μας για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Οι στόχοι μείωσης των εκπομπών Sofidel - -40% εκπομπές ανά τόνο χαρτιού έως το 2030 σε σύγκριση με το έτος βάσης του 2018 - έχουν εγκριθεί από την πρωτοβουλία Science Based Targets σύμφωνα με τα επίπεδα που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού.

Αυτό συμβαδίζει επίσης με τις τελευταίες προσπάθειες που γίνονται παγκοσμίως για να αποφευχθούν οι χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Στη δέσμευσή μας για μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, θεωρούμε τα PPAs ως ένα χρήσιμο και αποτελεσματικό εργαλείο για την παροχή ανανεώσιμης ενέργειας για τις βιομηχανικές μας δραστηριότητες. Ταυτόχρονα, ενεργοποιούμε τη δημιουργία πρόσθετης ικανότητας παραγωγής, με στόχο τη διατήρηση της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια».

Η πράσινη ενέργεια στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία με τη γερμανική εταιρεία RWE Renewables με στόχο επενδύσεις πάνω από 1 δισ. ευρώ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Στο νέο σχήμα η θυγατρική της Επιχείρησης ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. θα συμμετέχει με 49% και η γερμανική εταιρεία με 51%, ενώ η κάθε πλευρά θα εισφέρει έως 1 GW αδειοδοτημένων έργων. Η RWE Renewables θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους της Ευρώπης.

H RWE Renewables έχει εγκατεστημένη ισχύ άνω των 16 GW συγκεντρωμένη μέχρι τώρα κυρίως στα αιολικά και 15 θυγατρικές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι κινήσεις αυτές επιταχύνουν την πορεία της ΔΕΗ στην ανάπτυξη των ΑΠΕ και εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχήμα συνεργασιών, με το οποίο προχώρα στις νέες ενεργειακές τεχνολογίες η ελληνική εταιρία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης