Ενέργεια

Απώλειες για το αργό - Άνοδος στα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ

Απώλειες για το αργό - Άνοδος στα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,5 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα και τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 4 εκατομμύρια βαρέλια

Οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχώρησαν την Πέμπτη αφού επίσημα στοιχεία έδειξαν μεγάλη αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης των ΗΠΑ λόγω των υψηλότερων εργασιών των διυλιστηρίων, ενώ η ζήτηση παρέμεινε συγκρατημένη σε σύγκριση με τα επίπεδα προ-κορωνοϊού.
Περί τις 19:29 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν 0,30%, στα 63,35 $ το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό υποχωρούσε 0,07%, στα 59,71 δολάρια το βαρέλι.
Ενώ τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες υποχώρησαν περισσότερο από ό, τι προβλέπουν οι αναλυτές, τα αποθέματα βενζίνης σημείωσαν απότομη άνοδο, ανακοίνωσε το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ την Τετάρτη.
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα σε σχεδόν 502 εκατομμύρια βαρέλια και τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 4 εκατομμύρια βαρέλια σε μόλις πάνω από 230 εκατομμύρια βαρέλια, καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή πριν από την καλοκαιρινή περίοδο οδήγησης.
«Η αύξηση των αποθεμάτων προϊόντων πετρελαίου πιθανώς δεν οφείλεται στην ασθενέστερη ζήτηση… αλλά στην υψηλή χρήση των διυλιστηρίων», ανέφεραν οι αναλυτές της Commerzbank.

Ωστόσο, η ζήτηση παραμένει εξασθενημένη από τον αντίκτυπο του κορωναϊού.
Ταυτόχρονα, η ρωσική παραγωγή πετρελαίου αυξήθηκε από τα μέσα επίπεδα του Μαρτίου στις πρώτες ημέρες του Απριλίου, ανέφεραν οι traders.
Το Ιράν και οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγαν συνομιλίες με άλλες δυνάμεις για την αναβίωση μιας πυρηνικής συμφωνίας που σχεδόν σταμάτησε το ιρανικό πετρέλαιο να έρθει στην αγορά, αναζωπυρώνοντας τις προσωρινές ελπίδες ότι η Τεχεράνη θα μπορούσε να δει κάποιες κυρώσεις να αρθούν και να ενισχύσει τις παγκόσμιες προμήθειες.
Ωστόσο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι μαζικές δημόσιες δαπάνες για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19 μπορεί να αυξήσουν την παγκόσμια ανάπτυξη σε 6% φέτος, ποσοστό που δεν επιτεύχθηκε από τη δεκαετία του 1970.
Η υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη θα ενίσχυε τη ζήτηση για πετρέλαιο και τα προϊόντα του.
Σύμφωνα με την ANZ Research, το Brent έφτασε τα 75 $ το βαρέλι το τρίτο τρίμηνο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης