Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Hollub (Occidental): Όχι στον φόρο άνθρακα

Hollub (Occidental): Όχι στον φόρο άνθρακα

 Παρά την υποστήριξη μεγάλων πετρελαϊκών

Η Διευθύνων Σύμβουλος της Occidental Petroleum Corp, Vicki Hollub, δήλωσε ότι αντιτίθεται στον φόρο άνθρακα, μια ιδέα που έχει κερδίσει την υποστήριξη μεγάλων αντίπαλων πετρελαϊκών εταιρειών και ορισμένων εμπορικών ομίλων.


«Ένας φόρος άνθρακα θα ήταν κακός για πολλούς κλάδους, ένας φόρος άνθρακα θα ήταν κακός για τους καταναλωτές και ειδικά για εκείνους τους καταναλωτές που είναι πιο μειονεκτικοί από οικονομική άποψη», δήλωσε η Hollub στην διαδικτυακή σύνοδο κορυφής των Texas Independent Producers and Royalty.
Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API), ο μεγαλύτερος όμιλος εμπορίου πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι υποστηρίζει μια πολιτική τιμών άνθρακα ως ένα μέτρο για τον μετριασμό του κινδύνου αλλαγής του κλίματος.

Οι κορυφαίες εταιρείες πετρελαίου Exxon Mobil Corp και Chevron Corp υποστηρίζουν την ιδέα. Σημαντικοί όμιλοι χρηματοοικονομικού εμπορίου των ΗΠΑ ζήτησαν επίσης κάποιο είδος τιμολόγησης άνθρακα.
Η διοίκηση του Προέδρου Biden πρόκειται να παρουσιάσει έναν νέο στόχο μείωσης των εκπομπών σε επίπεδο οικονομίας για το 2030 για να συμμορφωθεί με τη συμφωνία για το κλίμα του Παρισιού έως τις 22 Απριλίου, όταν ο Μπάιντεν θα συναντηθεί με ηγέτες για την κλιματική αλλαγή.
Η Occidental συλλέγει πιστώσεις φόρου άνθρακα μέσω των βελτιωμένων εργασιών ανάκτησης πετρελαίου. Η μέθοδος εκμεταλλεύεται το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται κατά την εξαγωγή του πετρελαίου.
Η εταιρεία έχει επίσης θέσει φιλόδοξους κλιματικούς στόχους για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών στις δραστηριότητές της πριν από το 2040 και προσπαθεί να μετατρέψει τη μονάδα χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε μια κερδοφόρα επιχείρηση μετά τη μείωση των θέσεων εργασίας και της παραγωγής πέρυσι, όταν η πανδημία του κορωναϊού έπληξε την παγκόσμια ζήτηση ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης