Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Γερμανία: Υποχώρηση των ΑΠΕ το α' 3μηνο - «Ανάσταση» το Πάσχα του 2020 - Διαγράμματα

Γερμανία: Υποχώρηση των ΑΠΕ το α' 3μηνο - «Ανάσταση» το Πάσχα του 2020 - Διαγράμματα
Οι ΑΠΕ έφτασαν στο 42,7% σε σύγκριση με το 55,6% του 2020

Δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκό το πρώτο τρίμηνο του 2021 για το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Fraunhofen ISE.Αυτό γιατί, οι μη ευνοϊκές καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ ως προς την καθαρή δημόσια προμήθεια ενέργειας της χώρας στις 57 TWh σε σχέση με τις 75,8 TWh του 2020.

Πρωτιά του «ανέμου»

Στη συνολική του εικόνα, οι ΑΠΕ έφτασαν στο 42,7% σε σύγκριση με το 55,6% του 2020.Για τη δημόσια προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, η αιολική διατήρησε τα σκήπτρα καλύπτοντας το ¼ της ηλεκτρικής ενέργειας.

Απεναντίας, αυξητική τάση σημείωσαν ο άνθρακας και το φυσικό αέριο το α΄ τρίμηνο του έτους.

Τα δείγματα του Πάσχα

Τις μέρες του Πάσχα, οι ΑΠΕ κάλυψαν το 71.5% της κατανάλωσης ηλεκτρικής, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύου (BNetzA). Από την Μεγάλη Παρασκευή μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα, οι ΑΠΕ παρήγαγαν συνολικά 3,2TWh, ξεπερνώντας την αντίστοιχη περσινή παραγωγή (2,8 TWh). Την Δευτέρα του Πάσχα καταγράφηκε το υψηλότερο μερίδιο, σχεδόν 95%, και οι ΑΠΕ κάλυψαν τις ενεργειακές ανάγκες για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Διαγράμματα

6_6.jpg

7_7.jpg



www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης