Ενέργεια

Με υπουργική απόφαση επισφραγίζεται η απολιγνιτοποίηση - Ποιές μονάδες θα τεθούν εκτός συστήματος

Με υπουργική απόφαση επισφραγίζεται η απολιγνιτοποίηση - Ποιές μονάδες θα τεθούν εκτός συστήματος

Στην τροποποίηση της Ενιαίας Άδειας Παραγωγής της ΔΕΗ, προχώρησε η ΡΑΕ με την απόφασή της να δημοσιεύεται στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αντικείμενο της εν λόγω ενέργειας, η διαγραφή από το σώμα της Άδειας των μονάδων παραγωγής που έχουν αποσυρθεί ή μεταβιβαστεί σε άλλες εταιρείες, θυγατρικές της ΔΕΗ. Άλλωστε, η ΡΑΕ προβαίνει σε κάθε αναγκαία ενέργεια προκειμένου αυτές να είναι σύμφωνες, μεταξύ άλλων, με τις προβλέψεις του Μακροχρόνιου Ενεργειακού Σχεδιασμού.

«Διαγραφές»

Όπως αναφέρει η απόφαση, οι μονάδες 3 και 4 του ΑΗΣ Μεγαλόπολης και 1 του ΑΗΣ Μελίτης δεν μπορούν να αποτελούν πλέον περιεχόμενο της Ενιαίας Άδειας Παραγωγής, καθώς έχουν αποσχιστεί από την ΔΕΗ Α.Ε. και έχουν μεταβιβαστεί σε άλλες εταιρείες.

Την ίδια κατάληξη έχουν οι μονάδες Ι και ΙΙ του ΑΗΣ Καρδιάς, καθώς έχουν συμπληρώσει τις προβλεπόμενες 17.500 ώρες λειτουργίας στις 13.06.2019 και 25.06.2019.

Παράλληλα, αλλαγές προβλέπονται για τις μονάδες Ι και ΙΙ του ΑΗΣ Αμυνταίου. Ειδικότερα, η ΔΕΗ Α.Ε. με επιστολή της προς τη ΡΑΕ (σχετ. 12) επεσήμανε ότι οι μονάδες I και ΙΙ του ΑΗΣ Αμυνταίου έχουν διακόψει τη λειτουργία τους, δεδομένου ότι τον Μάιο του 2020 ολοκληρώθηκε η θερμαντική περίοδος και δεν απαιτείται η παροχή τηλεθέρμανσης, ενώ παράλληλα δεν μπορούν να είναι διαθέσιμες, βάσει των οριζομένων στην ανωτέρω κοινή υπουργική απόφαση, έως την έναρξη της περιόδου υψηλής ζήτησης. Κατόπιν αιτήματος του ΑΔΜΗΕ, οι δύο μονάδες έμειναν διαθέσιμες έως το πέρας της της θερινής περιόδου υψηλής ζήτησης (ήτοι έως το τέλος Αυγούστου 2020).

Έτσι, η ΡΑΕ προχώρησε στην τροποποίηση της Ενιαίας Άδειας Παραγωγής.

Ο πίνακας με τις εν λειτουργία θερμικές μονάδες


111_2.JPG

Διαβάστε ΕΔΩ την απόφαση

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης