Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Συμφωνία της EDF για προμήθεια «πράσινης» ενέργειας σε τρένα της Γαλλίας - Η συμφωνία

Συμφωνία της EDF για προμήθεια «πράσινης» ενέργειας σε τρένα της Γαλλίας - Η συμφωνία
Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 20ετής

Η EDF Renouvelables πρόκειται να προμηθεύσει ηλεκτρική ενέργεια από ηλιακή μονάδα 20MW στην SNCF Energie, θυγατρική της γαλλικής σιδηροδρομικής εταιρείας SNCF Voyageurs, βάσει 20ετούς συμφωνίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Η κατασκευή του έργου, θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, ανέφερε η EDF, ενώ η έναρξη λειτουργίας έχει προγραμματιστεί για το 2023.Η ετήσια παραγωγή του εργοστασίου θα ανέλθει σε 25 GWh, που αντιστοιχεί, για παράδειγμα, στο ήμισυ περίπου της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για την κίνηση των TGV μεταξύ Παρισιού και Λιλ κάθε χρόνο, ανέφερε η EDF.

O στόχος της SNCF Voyageurs

Η SNCF Voyageurs φιλοδοξεί να ενσωματώσει 40 - 50% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο μείγμα της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για έλξη τρένων έως το 2025.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου EDF, Jean-Bernard Levy είπε χαρακτηριστικά ότι: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπογράφουμε με τον όμιλο SNCF το πρώτο εταιρικό μας PPA στη Γαλλία για ένα νέο περιουσιακό στοιχείο. Αυτή η επιτυχία καταδεικνύει για άλλη μια φορά την ικανότητά μας να προσφέρουμε ανταγωνιστικές και καινοτόμες λύσεις στους πελάτες μας όσον αφορά την ενεργειακή μετάβαση.

Η συγκεκριμένη σύμβαση θα επιστρέψει στην EDF να υποστηρίξει την SNCF ως προς τη δέσμευσή της για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και ανοίγει το δρόμο για άλλη συνεργασία μεταξύ των ομάδων μας.

Επίσης, το έργο είναι σύμφωνο με τη στρατηγική CAP 2030 που στοχεύει στο διπλασιασμό των ανανεώσιμων δυνατοτήτων του ομίλου EDF από 28 GW σε 60 GW, μεταξύ 2015 και 2030».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SNCF, Jean-Pierre Farandou μίλησε στο ίδιο ύφος, επισημαίνοντας ότι: «Είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε μέσω αυτής της σύμβασης που υπογράφηκε με τον όμιλο EDF στη δημιουργία πρόσθετων δυνατοτήτων ως προς την ηλιακή ενέργεια της Γαλλίας, μέσω των φωτοβολταϊκών που θα συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στη Γαλλία και στην Ευρώπη».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης