Διεθνή

Nέες εξελίξεις για τα εμβόλια της Johnson & Johnson και της AstraZeneca

Nέες εξελίξεις για τα εμβόλια της Johnson & Johnson και της AstraZeneca
Συνεχίζονται οι εξετάσεις

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων δήλωσε σήμερα ότι επανεξετάζει αναφορές για περιστατικά αιμορραγίας σε ανθρώπους που είχαν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19 και εξετάζει αναφορές για σπάνια περιστατικά θρόμβων σε σχέση με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ενώ η αγγλοσουηδική φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca βρίσκεται στο επίκεντρο μιας αναταραχής για πιθανή σχέση με σπάνια περιστατικά θρόμβων στον εγκέφαλο και στην κοιλιά, με επακόλουθο περιορισμό της χρήσης του εμβολίου της, αυτή είναι μια επίσημη αποκάλυψη για έρευνα για το J&J.
Τέσσερις σοβαρές περιπτώσεις σπανίων θρομβώσεων με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, η μία από τις οποίες κατέληξε σε θάνατο, έχουν αναφερθεί μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της J&J από τη μονάδα της Janssen, ανέφερε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Ο οργανισμός ανέφερε πως έχουν αναφερθεί πέντε περιπτώσεις συνδρόμου διαρροής τριχοειδών αγγείων που συνδέονται με το εμβόλιο της  AstraZeneca. Το σύνδρομο αυτό, κατά το οποίο αίμα διαρρέει από τα μικρότατα αυτά αιμοφόρα αγγεία προς τους μύες και σωματικές κοιλότητες, χαρακτηρίζεται από οίδημα και πτώση της πίεσης του αίματος.
Ωστόσο ο ΕΜΑ έχει πει πως "σε αυτό το στάδιο, δεν είναι ακόμη σαφές αν υπάρχει αιτιώδης σχέση" ανάμεσα στα εμβόλια και σε αυτά τα περιστατικά.
Η AstraZeneca και η εδρεύουσα στις ΗΠΑ J&J δεν απάντησαν προς το παρόν σε αιτήματα για σχόλια. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης