Ενέργεια

Η Bank of America θα διαθέσει 1 τρισ. δολάρια για βιώσιμη χρηματοδότηση έως το 2030

Η Bank of America θα διαθέσει 1 τρισ. δολάρια για βιώσιμη χρηματοδότηση έως το 2030

 Η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα θέτει τη συνολική δέσμευσή της για βιώσιμη χρηματοδότηση έως το 2030 στα 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.

 

Η Bank of America θα διαθέσει 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για την περιβαλλοντική επιχειρηματική της πρωτοβουλία , να προωθήσει την πράσινη χρηματοδότηση έως το 2030, επεκτείνοντας τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε ανακοινώσει για το ίδιο έργο το 2019.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θέτει τη συνολική δέσμευσή της για βιώσιμη χρηματοδότηση έως το 2030 στα 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Η πρωτοβουλία θα δώσει ώθηση για μια πιο πράσινη οικονομία μέσω δανεισμού, συγκέντρωσης κεφαλαίων, συμβουλευτικών και επενδυτικών υπηρεσιών προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις με χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα και άλλες βιώσιμες επιχειρήσεις, ανέφερε η Bank of America
Τον Φεβρουάριο, η Bank of America είχε ανακοινώσει ότι θα στοχεύσει τις καθαρές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου πριν από το 2050.
Η ανακοίνωση ήταν σύμφωνη με τα μέτρα που έλαβαν άλλα κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για τη βελτίωση της απόδοσής τους σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνικής και διακυβέρνησης (ESG). Το ενδιαφέρον για αυτά τα θέματα έχει αυξηθεί καθώς οι επενδυτές εκτιμούν πώς θα πρέπει να είναι οι οικονομίες στο μέλλον.
Τον περασμένο μήνα, η Mastercard Inc ανακοίνωσε ότι θα συνδέσει τα μπόνους για τα ανώτερα στελέχη της με την απόδοσή τους βοηθώντας την εταιρεία να επιτύχει τους στόχους της για μείωση της χρήσης άνθρακα, βελτίωση της οικονομικής ένταξης και ισότητα των φύλων.
Η Citigroup Inc ξεκίνησε επίσης μια νέα επενδυτική τραπεζική μονάδα για να υποστηρίξει τις προσπάθειες για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης