Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Βρετανία: Στην ατζέντα των "7" οι μηδενικές εκπομπές

Βρετανία: Στην ατζέντα των

Τι συζήτησαν οι υπουργοί Οικονομικών και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών

 

Οι κορυφαίοι υπεύθυνοι χάραξης οικονομικής πολιτικής της ομάδας των επτά (G7) βιομηχανικών χωρών συζήτησαν την περασμένη Τρίτη για το πώς θα μεταρρυθμίσουν τις οικονομίες τους για να επιτύχουν τους στόχους των καθαρών μηδενικών εκπομπών, ανακοίνωσε η Βρετανία η οποία κατέχει την φετινή προεδρία.

"Οι υπουργοί Οικονομικών και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών συζήτησαν τους βασικούς ρόλους των υπουργείων και των κεντρικών τραπεζών τους στη μετάβαση στο καθαρό μηδέν και πώς οι πολιτικές για το κλίμα συμπληρώνουν και ενισχύουν το ρόλο του ιδιωτικού τομέα στη χρηματοδότηση της δράσης για το κλίμα", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας.
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak είπε στους παρευρισκόμενους ότι πρέπει να εντείνουν τα σχέδιά τους για την επίτευξη του στόχου της G7 για τη δημιουργία 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κλιματική χρηματοδότηση, δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Η Sunak θα καλέσει την Τετάρτη την Ομάδα των είκοσι μεγάλων οικονομιών να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και να βοηθήσουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) να καταστήσει την κλιματική αλλαγή κλειδί για τις δραστηριότητές του, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών.
Την Πέμπτη θα συζητήσουν περισσότερη υποστήριξη για ευάλωτες χώρες και μια νέα κατανομή των χρηματοοικονομικών αποθεματικών του ΔΝΤ, ένα εσωτερικό νόμισμα γνωστό ως ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα (SDR).
Τον περασμένο μήνα, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΝΤ, Kristalina Georgieva, δήλωσε ότι θα παρουσιάσει στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ μια επίσημη πρόταση για πιθανή επέκταση των SDR ύψους 650 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως τον Ιούνιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης