Ενέργεια

Κ. Σκρέκας: Βιώσιμες «πράσινες» θέσεις εργασίας από την απολιγνιτοποίηση

Κ. Σκρέκας: Βιώσιμες «πράσινες» θέσεις εργασίας από την απολιγνιτοποίηση
Ο υπουργός απάντησε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ 25, Κρίτωνα Αρσένη

Στην επόμενη μέρα της απολιγνιτοποίησης και τις βιώσιμες πράσινες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν στο πλαίσιο της Δίκαιης Μετάβασης, αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή, Κρίτωνα Αρσένη του ΜέΡΑ 25 με θέμα «Απολιγνιτοποίηση: Διάσωση θέσεων εργασίας μόνο μέσα από την άμεση έναρξη της αποκατάστασης εδαφών στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας».

Ο υπουργός τόνισε αρχικά ότι: «Εμείς θέλουμε να κλείσουμε τα λιγνιτικά εργοστάσια και να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Η Ελλάδα μπορεί να πρωτοπορήσει στην απολιγνιτοποίηση. Είναι αλήθεια ότι αυτή η δραστηριότητα στήριξε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και την ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας. Ωστόσο, τα νέα δεδομένα στην ενέργεια και οι ανάγκες μας έρχονται για να αντικαταστήσουν αυτές τις συνθήκες και να δημιουργηθούν  νέες δράσεις».

Αναφορικά με τις νέες δραστηριότητες που θα προκύψουν από την απολιγνιτοποίηση, ο υπουργός τις βλέπει ως  «ευκαιρία για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο μιας περιοχής. Όχι μόνο να αντικαταστήσουμε τις θέσεις εργασίας, αλλά να δημιουργήσουμε ακόμη περισσότερες, πιο βιώσιμες που θα σταματήσουν την ερημοποίηση μεγάλων περιοχών της χώρας που συνδέονται με αυτή την δραστηριότητα. Είμαστε έτοιμοι, έχοντας σχεδιάσει ένα πολύ συνοπτικό και οραματικό σχέδιο αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου στις ευρύτερες περιοχές της Κοζάνης, της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης. Έχουμε εντάξει ήδη 300 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης για να προχωρήσουμε αυτές τις δράσεις».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης