Τελευταία Νέα
Ενέργεια

CEC: Προτιμότερα τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες - Το ασύγκριτο ατού τους

CEC: Προτιμότερα τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες - Το ασύγκριτο ατού τους
Σημαντικά στοιχεία από το Συμβούλιο Καθαρής Ενέργειας της Αυστραλίας

Ενδιαφέροντα ευρήματα προέκυψαν από την μελέτη του Συμβουλίου Καθαρής Ενέργειας της Αυστραλίας σχετικά τις δυνατότητες επέκτασης της ενέργειας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το PV-Magazine.

Συγκεκριμένα, τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία μεγάλης κλίμακας θεωρούνται ο καλύτερος τρόπος για την εξάπλωση της ενέργειας που παράγεται από τις ανανεώσιμες δια μέσου  ηλιακής και αιολικής ενέργειας καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μάλιστα, προσφέρουν άμεση ανταπόκριση στις μέγιστες ενεργειακές ανάγκες στην Εθνική Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας (NEM) για μεγάλες και μικρές χρονικές περιόδους.

Η σύγκριση

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στα αποτελέσματα που παράγει μια νέα μονάδα φυσικού αερίου 250 MW σε σύγκριση με μπαταρίες τετράωρης και δίωρης κλίμακας και την ίδια ισχύ. Στη συνέχεια, διαπιστώθηκε ότι οι μπαταρίες είναι 17% (δύο ώρες) και 30% (τέσσερις ώρες) φθηνότερες.

Προκύπτει λοιπόν ότι οι μπαταρίες προσφέρουν μεγαλύτερη αποθήκευση ενέργειας, εξαιτίας των βελτιώσεων στην τεχνολογία τους. Διαθέτουν μεγαλύτερη ταχύτητα και αξιοπιστία, ενώ η βάση τους με τις ΑΠΕ προσφέρει ασύγκριτο πλεονέκτημα.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της CEC, Kane Thornton, «οι μπαταρίες μπορούν να αυξηθούν γρήγορα, να έχουν μηδενικό χρόνο εκκίνησης και να παρέχουν καλύτερη απόκριση συχνότητας».

To παράδειγμα της Apple

Όπως έγινε γνωστό πριν μερικές εβδομάδες, η Apple θα κατασκευάσει εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας που προέρχεται από τις ανανεώσιμες πηγές της στην κεντρική Καλιφόρνια. Το νέο project θα μπορεί να αποθηκεύει 240 MWh ενέργειας.

Η ηλιακή φάρμα προσφέρει τώρα 130 megawatts ηλεκτρισμού στις εγκαταστάσεις της Apple κατά τη διάρκεια της μέρας, ωστόσο δεν προσφέρει τίποτα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έτσι, η Apple αποφάσισε να κατασκευάσει “το μεγαλύτερο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας σε μπαταρίες στις ΗΠΑ”. Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσει 85 “megapacks” της Tesla, τα οποία θα αποθηκεύουν 60 MW. Η Apple έχει ως στόχο να εξαλείψει τις εκπομπές άνθρακα από την αλυσίδα προμηθευτών της μέχρι το 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης