Στροφή της Coca-Cola Amatil στις ΑΠΕ - Ο στόχος ως το 2030

Στροφή της Coca-Cola Amatil στις ΑΠΕ - Ο στόχος ως το 2030
Η προμήθεια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα υποστηρίξει τον νέο στόχο της εταιρείας να επιτύχει καθαρό μηδέν έως το 2040

Ακολουθώντας ττην τάση και τις ανάγκες της νέας τάξης πραγμάτων στο περιβάλλον, η Coca-Cola Amatil ενισχύει την εταιρική βιωσιμότητα, με την δέσμευσή της για 100% ανανεώσιμες πηγές σε ολόκληρη τη λειτουργία της έως το 2030.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω εταιρεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές μη αλκοολούχων έτοιμων ποτών στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και ένας από τους πέντε μεγαλύτερους εμφιαλωτές της Coca-Cola στον κόσμο. Η CCA δραστηριοποιείται σε έξι χώρες - Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ινδονησία, Παπούα Νέα Γουινέα, Φίτζι και Σαμόα.

Το «κακό» παρελθόν

Η εταιρεία έχει ένα ρευστό ιστορικό για άλλα ζητήματα αειφορίας και συγκεκριμένα τα πλαστικά απορρίμματα. Η Coca-Cola έχει αναγνωριστεί ως ο μεγαλύτερος ρυπαίνων πλαστικών στον πλανήτη και η Coca-Cola Amatil αντιστάθηκε σε αυτούς τους ισχυρισμούς, προχωρώντας σε καινοτόμες δράσεις. σε πολιτείες και εδάφη της Αυστραλίας. Το 2018, εφάρμοσε ένα σχέδιο ανακύκλωσης μπουκαλιών που καταναλώθηκαν σε μουσικά φεστιβάλ και δωρίζει έσοδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Παραγωγή αναψυκτικών με ανανεώσιμη ενέργεια

Η προμήθεια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα υποστηρίξει τον νέο στόχο της εταιρείας να επιτύχει καθαρό μηδέν έως το 2040, το οποίο ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα.

«Δεδομένης της κλίμακας μας, η δέσμευση μιας ολόκληρης επιχειρηματικής δραστηριότητας σημαίνει ότι θα είμαστε σε θέση να επιτύχουμε αποτελέσματα σε ολόκληρη την περιοχή καθώς αξιοποιούμε τις υπάρχουσες επενδύσεις μας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε η διευθύντρια της Coca-Cola Amatil, Sarah Cook.

Αυτό θα μας επιτρέψει να μεγιστοποιήσουμε τις θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη των βιομηχανιών ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε», συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης