Ενέργεια

Η Nornickel ενισχύει την παραγωγή προϊόντων νικελίου για την αγορά μπαταριών EV

Η Nornickel ενισχύει την παραγωγή προϊόντων νικελίου για την αγορά μπαταριών EV
Οι εκτιμήσεις της κατανάλωσης νικελίου από τον παγκόσμιο τομέα ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων κυμαίνονται από 400.000 τόνους έως 700.000 τόνους ετησίως έως το 2025

Η ρωσική εταιρεία παραγωγής μετάλλων, Nornickel, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα αυξήσει την παραγωγή προϊόντων νικελίου στο εργοστάσιό της Harjavalta στη Φινλανδία, καθώς στοιχηματίζει στην αναπτυσσόμενη αγορά υλικών μπαταριών που απαιτούνται για ηλεκτρικά οχήματα (EV).
Η κρατική εταιρεία επενδύσεων εξόρυξης της Φινλανδίας Finnish Minerals Group, ο γερμανικός γίγαντας χημικών BASF και η φινλανδική εταιρεία Fortum συγκαταλέγονται μεταξύ των εταιρειών που σχηματίζουν σήμερα ένα cluster μπαταριών EV στη Φινλανδία.
Η Nornickel, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς νικελίου στον κόσμο, θέλει να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση από αυτές τις εταιρείες τα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο Anton Berlin στους δημοσιογράφους.
Το διυλιστήριο Harjavalta θα επεκτείνει την παραγωγή διαλύματος θειικού νικελίου, το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή ενδιάμεσων προϊόντων για μπαταρίες ιόντων λιθίου.
Το να είσαι κοντά στους πελάτες είναι ζωτικής σημασίας για αυτό το προϊόν καθώς οι μεταφορές μεγάλων αποστάσεων τρώνε το μεγαλύτερο μέρος της κερδοφορίας του, δήλωσε ο Anton Berlin.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η αγορά θα ανέβει», επεσήμανε. Οι εκτιμήσεις της κατανάλωσης νικελίου από τον παγκόσμιο τομέα ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων κυμαίνονται από 400.000 τόνους έως 700.000 τόνους ετησίως έως το 2025, πρόσθεσε.

Aύξηση παραγωγής

Η Harjavalta παράγει επί του παρόντος 65.000 τόνους προϊόντων νικελίου ετησίως, εκ των οποίων 10.000 τόνοι διατίθενται σε διάλυμα θειικού νικελίου.
Σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή προϊόντων νικελίου σε 75.000 τόνους έως το 2023 και σε περισσότερους από 100.000 τόνους έως το 2026, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 40.000 τόνων διαλύματος θειικού νικελίου.
Αυτή η λύση θα ήταν αρκετή για την παραγωγή 1 εκατομμυρίου ηλεκτρικών οχημάτων, με βάση την τρέχουσα χρήση νικελίου ανά αυτοκίνητο.
Παρά την επέκταση της παραγωγής πρώτων υλών για τον τομέα των EV, η Nornickel δεν σκοπεύει να προχωρήσει στην πραγματική παραγωγή μπαταριών EV, καθώς πιστεύει ότι «είναι μια εντελώς διαφορετική επιχείρηση» από τη δική της, επεσήμανε
Το έργο Harjavalta θα κοστίσει στην εταιρεία αρκετές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης