Ενέργεια

Κίνα: Αύξηση της παραγωγής άνθρακα 16% το πρώτο τρίμηνο του 2021

Κίνα: Αύξηση της παραγωγής άνθρακα 16% το πρώτο τρίμηνο του 2021
Έντονης ζήτηση για χειμερινή θέρμανση και βιομηχανική δραστηριότητα

Η παραγωγή άνθρακα της Κίνας αυξήθηκε κατά 16% το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενισχυμένη από την έντονη ζήτηση για χειμερινή θέρμανση και έντονη βιομηχανική δραστηριότητα.
Η Κίνα απέκτησε 970,56 εκατομμύρια τόνους άνθρακα μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, από 829,91 εκατομμύρια τόνους την ίδια περίοδο το 2020, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Στατιστικού Γραφείου (NBS) την Παρασκευή. 16.4.2021
Η παραγωγή μόνο τον Μάρτιο ήταν 340,76 εκατομμύρια τόνους, μειωμένη κατά 0,2% σε ετήσια βάση.
Ενώ οι περιορισμοί του κορωνοϊού κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ήταν λιγότερο αυστηροί από τον προηγούμενο χρόνο, η παραγωγή περιορίστηκε από την αύξηση των επιθεωρήσεων ασφαλείας στα ανθρακωρυχεία στην Κίνα μετά από πολλά θανατηφόρα ατυχήματα στα ορυχεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Πέρυσι, τα ανθρακωρυχεία έκλεισαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, καθώς το ξέσπασμα του κορωνοϊού ανάγκασε την κυβέρνηση να παρατείνει τις διακοπές της σεληνιακής Πρωτοχρονιάς και να επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε όλες τις περιοχές, πλήττοντας την παραγωγή κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών.
Εν τω μεταξύ, η κατανάλωση άνθρακα αυξήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, λόγω της ανάκαμψης της οικονομίας και της ισχυρής ζήτησης για χειμερινή θέρμανση εν μέσω ακραίου κρύου καιρού.
Η καθημερινή χρήση άνθρακα στις οκτώ παράκτιες επαρχίες της Κίνας σημείωσε άνοδο 23,8% στα τέλη Μαρτίου από ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Μεταφορών και Διανομής Άνθρακα.
Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και οι τελικοί χρήστες, όπως οι χαλυβουργίες, ζητούν από τους ανθρακωρύχους να αυξήσουν την παραγωγή για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση, ανέφεραν οι traders.
Το στατιστικό γραφείο την Παρασκευή ανέφερε επίσης ότι η παραγωγή οπτάνθρακα, που χρησιμοποιείται ευρέως στη χαλυβουργία, αυξήθηκε 8,6% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο-Μάρτιο σε 118,97 εκατομμύρια τόνους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης