Τελευταία Νέα

Το νέο ενεργειακό deal της NextEra στις ΗΠΑ έναντι 609 εκατ. δολ.

Το νέο ενεργειακό deal της NextEra στις ΗΠΑ έναντι 609 εκατ. δολ.
Η απόκτηση των αιολικών έργων θα πραγματοποιηθεί το γ' τρίμηνο του 2021

Στην απόκτηση αιολικών πάρκων ισχύος 391 MW στις ΗΠΑ προχωρά η NextEra Energy Partners από την Brookfield Renewable έναντι 609 εκατ. ευρώ.

Τα συγκεκριμένα projects βρίσκονται σε αγορές με σημαντική μακροπρόθεσμη ζήτηση ΑΠΕ, προσφέροντας πολλές ευκαιρίες επενδύσεων και στρατηγικών επιλογών. Τα αποκτηθέντα περιουσιακά στοιχεία αναμένεται να συνεισφέρουν προσαρμοσμένα EBITDA περίπου 63 εκατομμυρίων δολαρίων.

Επίσης, η εν λόγω συναλλαγή αναμένει την έγκριση από την Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας και την Επιτροπή Αξιολόγησης. Η NextEra Energy Partners αναμένει να ολοκληρώσει την απόκτηση κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, υπό την προϋπόθεση των όρων κλεισίματος και της λήψης κανονιστικών εγκρίσεων.

«Ελκυστικές προοπτικές»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της NextEra Energy Partners, Jim Robo, δήλωσε: «Αυτή η συναλλαγή δείχνει τη συνεχιζόμενη ικανότητα της NextEra Energy Partners να εκτελεί το μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό της σχέδιο.

Η συνολική ισχύς των 400 MW αυτών των έργων ενισχύει περαιτέρω την ποικιλομορφία του υπάρχοντος χαρτοφυλακίου της εταιρικής σχέσης. Αυτό το χαρτοφυλάκιο είναι μια ελκυστική απόκτηση για το NextEra Energy Partners και υποστηρίζεται από την ικανότητά μας να αξιοποιήσουμε την καλύτερη πλατφόρμα λειτουργίας της NextEra Energy Resources για τη μείωση του κόστους και τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους της LP.

Τα περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται σε ισχυρές αγορές με μακροπρόθεσμη ζήτηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, παρέχοντας μακροπρόθεσμη δυνατότητα επιλογής για το χαρτοφυλάκιο. Η εταιρεία έχει την ικανότητα να αξιοποιεί τις χρηματοδοτικές δομές της που ενισχύουν την αξία για να υποστηρίξει τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Η NextEra Energy Partners παραμένει σε τροχιά για να αυξήσει τις διανομές LP ανά μονάδα κατά 12% σε 15% έως το 2024».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης