Παρενέργειες

Εuroxx: Η πράσινη στροφή διαβατήριο για την Μυτιληναίος στα 19,50 e

Εuroxx: Η πράσινη στροφή διαβατήριο για την Μυτιληναίος στα 19,50 e

Ανεβάζει την τιμή - στόχο η Εuroxx για την Μυτιληναίος στα 19,50 € κυρίως λόγω των αναβαθμίσεων κερδών ,του χαμηλότερου Ελληνικού WACC 7% ( € 2,7 / μετοχή) της συνεισφοράς από την  επέκταση δυναμικότητας των ΑΠΕ (  2,8 € / μετοχή, εκτός PPA και αποθήκευση). Μετά τα πρόσφατα αποτελέσματα και των ισχυρών τιμών αλουμινίου, η MYTIL διαπραγματεύεται με EV 2021e / EBITDA 7,9x και P / E 12,4x, δεν αντικατοπτρίζει πλήρως τις προοπτικές ανάπτυξης.

Η «πράσινη» επενδυτική στροφή γίνεται ακόμη πιο ελκυστική: Η στρατηγική απόφαση της MYTIL να αυξήσει σημαντικά την έκθεσή της σε ΑΠΕ, θέτοντας φιλόδοξους στόχους για καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050, υπογραμμίζει την ικανότητα της διοίκησης να προσαρμόζεται σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον και να προχωρά μπροστά από τους ανταγωνιστές της.
Η τελευταία εξαγορά των ΑΠΕ φέρνει πιο κοντά τον μεσοπρόθεσμο στόχο της MYTIL για δυναμικότητας 3GW στις ΑΠΕ.
Αυτό το επενδυτικό σχέδιο αλλάζει ριζικά το προφίλ και το μέγεθος της MYTIL, με τα ESG να ενσωματώνονται πλήρως στη στρατηγική.

Κατά συνέπεια η όλη στρατηγική συνάδει απόλυτα με το πράσινο ευρωομόλογο αναδεικνύοντας την βιώσιμη ανάπτυξη σαν κύρια κατεύθυνση της εταιρίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης