Διεθνή

EMA: Ενδεχόμενη σχέση του εμβολίου της J&J με σπάνιες θρομβώσεις

EMA: Ενδεχόμενη σχέση του εμβολίου της J&J με σπάνιες θρομβώσεις

Τι αναφέρει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

 

Ενδεχόμενη σχέση ανάμεσα στο εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της COVID-19 και σπάνια θέματα θρομβώσεων σε ενήλικες που είχαν λάβει το εμβόλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες διαπιστώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι το εμβόλιο Janssen της Johnson & Johnson πρέπει να περιέχει μια προειδοποίηση για ασυνήθιστα περιστατικά θρομβώσεων. Ο οργανισμός σημειώνει ότι τα περιστατικά αυτά πρέπει να διευκρινίζεται ότι είναι εξαιρετικά σπάνια.
Η ειδική επιτροπή του οργανισμού κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό λαμβάνοντας υπόψη όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων οκτώ περιστατικών θρομβώσεων στις ΗΠΑ, εκ των οποίων το ένα οδήγησε στον θάνατο.

Όλα τα περιστατικά συνέβησαν σε ανθρώπους κάτω των 60 ετών σε διάστημα τριών εβδομάδων μετά τον εμβολιασμό και η πλειονότητα αφορούσε γυναίκες.
Ο EMA υπογραμμίζει ότι το ισοζύγιο κόστους-οφέλους παραμένει θετικό.

H εταιρεία δηλώνει «απόλυτα σίγουρη» για το εμβόλιό της κατά της Covid-19 και ελπίζει να βρει «πολύ σύντομα» λύση με τις ρυθμιστικές αρχές όσον αφορά τη χρήση του, που επί του παρόντος έχει ανασταλεί στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε σήμερα ο οικονομικός της διευθυντής.
«Παραμένουμε πολύ σίγουροι» και «ελπίζουμε ότι η ισορροπία μεταξύ των οφελών και των κινδύνων θα λειτουργήσει υπέρ ημών», δήλωσε ο Τζόζεφ Γουόκ σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC. «Συνεργαζόμαστε με τις ρυθμιστικές αρχές για να βεβαιωθούμε ότι έχουν όλες τις πληροφορίες τις οποίες χρειάζονται για να λάβουν τις αποφάσεις τους», υπογράμμισε.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης