Στόχος της Κίνας η παραγωγή από ΑΠΕ κατά 11% το 2021 - «Κλειδί» οι γρήγορες εγκρίσεις των έργων

Στόχος της Κίνας η παραγωγή από ΑΠΕ κατά 11% το 2021 - «Κλειδί» οι γρήγορες εγκρίσεις των έργων
Οι τοπικές κυβερνήσεις αναμένεται να επιταχύνουν τη χορήγηση εγκρίσεων σε νέα έργα ηλιακής και αιολικής ενέργειας
Σχετικά Άρθρα

Η Κίνα έχει επισημάνει ότι θα επιδιώξει να αυξήσει την παραγωγή ενέργειας από ηλιακούς και αιολικούς σταθμούς σε περίπου 11% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας της χώρας το 2021, από 9,7% το 2020, δήλωσε η Εθνική Διοίκηση Ενέργειας (ΝΕΑ) προχθές (19/4).

Ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping ανακοίνωσε ότι η Κίνα θα αυξήσει το μερίδιο των μη ορυκτών καυσίμων στην κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας έως περίπου το 25% έως το 2030, μέρος της δέσμευσής του να αυξήσει τις εκπομπές άνθρακα της χώρας πριν από το 2030.

Τα «θέλω» της Εθνικής Διοίκησης Ενέργειας

Σύμφωνα με την Εθνική Διοίκηση Ενέργειας της χώρας, η παραγωγή ηλιακής και αιολικής ενέργειας θα πρέπει να αυξάνεται κάθε χρόνο την προσεχή 5ετία και να φθάνει περίπου το 16,5% της συνολικής χρήσης ενέργειας έως το 2025. Παράλληλα, προέτρεψε τους προγραμματιστές έργων ηλιακής και αιολικής ενέργειας να επιταχύνουν την κατασκευή και ζήτησε από τις τοπικές κυβερνήσεις και τις εταιρείες ηλεκτρικού δικτύου να εγγυηθούν ότι η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τις εγκαταστάσεις θα μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο.

Οι τοπικές κυβερνήσεις αναμένεται επίσης να επιταχύνουν τη χορήγηση εγκρίσεων σε νέα έργα ηλιακής και αιολικής ενέργειας, προκειμένου να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα, σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο.

Τέλος, τον Φεβρουάριο, η κεντρική κυβέρνηση ανάγκασε τις περιφερειακές εταιρείες δικτύου να αυξήσουν την ελάχιστη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες μονάδες. Το εν λόγω νομοσχέδιο θα τεθεί για διαβούλευση έως τις 25 Απριλίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης