Ενέργεια

Κ.Σκρέκας: Tον Ιούνιο τα πράσινα PPA

Κ.Σκρέκας: Tον Ιούνιο τα πράσινα PPA

O YΠΕΝ χαρακτήρισε ως προσωπικό του στοίχημα την πρόοδο των PPAs

 

Σχετικά Άρθρα
Έως τον Ιούνιο θα έχει κοινοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το σχήμα που θα επιτρέψει την τροφοδοσία όχι μόνο ενεργοβόρων βιομηχανιών αλλά και ξενοδοχείων και μικρών επιχειρήσεων με ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές με την υπογραφή διμερών συμβολαίων (PPAs).

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας απόψε στο συνέδριο που διοργάνωσε το Capital link. Όπως είπε, το κόστος ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές συνδυαζόμενο με αποθήκευση ενέργειας θα μπορούσε να είναι πολύ ανταγωνιστικό για τις επιχειρήσεις που αναζητούν σταθερές και χαμηλές τιμές.
Αναφερόμενος γενικότερα στο ζήτημα της ενεργειακής μετάβασης ο υπουργός σημείωσε ότι επιδοτείται από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου το κόστος που θα επωμιστεί ο καταναλωτής να είναι προσιτό και ταυτόχρονα επιδοτούνται επενδύσεις στην ενεργειακή αποδοτικότητα για να μειωθούν οι δαπάνες των καταναλωτών για ενέργεια.
Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, η ενεργειακή μετάβαση έχει ήδη ξεκινήσει καθώς το μερίδιο του λιγνίτη στο ενεργειακό ισοζύγιο μειώθηκε το 2020 στο 11 % ενώ πριν πέντε χρόνια ήταν 40 %, με παράλληλη αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών και των μονάδων φυσικού αερίου.
Σε ερώτηση για την ηλεκτροκίνηση ο υπουργός επεσήμανε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος επιδότησης της αγοράς ηλεκτροκίνητων οχημάτων έχουν αγοραστεί 15.000 οχήματα ενώ παράλληλα η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει πλέγμα φορολογικών και άλλων κινήτρων και προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες για την ανάπτυξη δικτύου φορτιστών σε όλη την Ελλάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης