Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: +316 μονάδες ο Dow - Στις 4.173 μον. ο S&P, στις 13.950 (+1,2%) ο NASDAQ

Wall: +316 μονάδες ο Dow - Στις 4.173 μον. ο S&P, στις 13.950 (+1,2%) ο NASDAQ

Eξαντλείται το ράλυ σύμφωνα με την Credit Suisse

 

Άνοδος στην Wall Street την Τετάρτη 21/4/2021 καθώς η αγορά προσπαθεί να ανακάμψει από δύο συνεχόμενες απώλειες.

Ο Dow Jones Industrial Average κέρδισε 316 μονάδες ή 0,93% στις 34.137,31 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,91% στις 4.173,42 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,47% στις 360,50 μονάδες

Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 1,2% στις 13.950 μονάδες.
Η αγορά δείχνει ότι επιχειρεί νέο υψηλό καθώς βρίσκεται στην περίοδο των καλών αποτελεσμάτων, ανοδικών κερδών του α' τριμήνου.
Για τον S&P το 4.200 είναι ένα επίπεδο, που το πιθανότερο είναι να αποτελέσει την σταθεροποίηση, πριν ισχύσει το παραδοσιακό sell in May and go away, που θα παραπέμψει στο ράλυ του β' εξαμήνου.
Μια κουβέντα του Powell αρκεί.

Ο NASDAQ μπορεί να επιχειρήσει την κίνηση προς τις 14.300 - 350 μονάδες μετά το σημερινό ρημπάουντ καθώς οι βασικές του εταιρίες έχουν νέα μπροστά.

Credit Suisse : Το ράλυ εξαντλείται

Το ράλι στις παγκόσμιες αγορές μετοχών δείχνει σημάδια κόπωσης, μετά την επίτευξη σημαντικών στόχων και σημαντικών επιπέδων αντίστασης συνοδευόμενα από ένα πλήθος τεχνικών προειδοποιητικών σημάτων.
Με το Global Risk Appetite τώρα σε πολύ μικρή απόσταση από την «ευφορία» για πρώτη φορά από την μεγάλη κρίση της Lehman, ενισχύεται η επιφυλακτικότητα.

Ο S&P 500 έχει επιτύχει τα πάντα, πολύ κοντά στον στόχο μας για το 4200 με την αγορά να ψάχνει για μια "ενδιάμεση " κορυφή και τους χαμηλούς όγκους συναλλαγών να μην αποτελούν θετικό στοιχείο.
Ο Nasdaq 100 έχει μετακινηθεί σε νέα επίπεδα - ρεκόρ, αλλά σε αντίθεση με το S&P 500, θα μπορούσε να διαμορφωθεί για αυτόν ένας σχηματισμός αρκούδας.
Αυτό θα ενίσχυε την υπόθεση για την κορύφωση της σχέσης μετοχών ανάπτυξης / μετοχές αξίας των ΗΠΑ , καθώς οι παγκόσμιες ομολογιακές αποδόσεις δείχνουν ανοδικά σημάδια.

Συνεχίζουμε επίσης να παρακολουθούμε στενά τα US Small Caps , καθώς διατηρούν τις δυνατότητες για μια κορυφή "κεφάλι-ώμοι", κάτι που είναι πιο ανησυχητικό, υποδηλώνοντας ευρύτερες διορθωτικές τάσεις.

Οι μετοχές

Οι μετοχές της Norwegian Cruise Line Holdings οδήγησαν την άνοδο αφότου η Goldman Sachs αναβάθμισε την μετοχή.
Η Norwegian σημείωσε άνοδο άνω του 7%, ενώ η Carnival και η Royal Caribbean αυξήθηκαν περίπου 3% η κάθεμια.
Η United Airlines ανέκαμψε 2% μετά από πτώση 8,5% την Τρίτη αφού ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε την πέμπτη συνεχόμενη τριμηνιαία απώλειά του και εκτίμησε ότι τα επιχειρηματικά και διεθνή ταξίδια απέχουν ακόμη από την ανάκαμψη.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για το 80% των χωρών του κόσμου, προσθέτοντας ότι η πανδημία παρουσιάζει «άνευ προηγουμένου κίνδυνο για τους ταξιδιώτες».

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης