Τελευταία Νέα

Έρευνα του Crown Estate: Ταχεία ανάπτυξη στα υπεράκτια αιολικά του ΗΒ το 2020

Έρευνα του Crown Estate: Ταχεία ανάπτυξη στα υπεράκτια αιολικά του ΗΒ το 2020
Ο τομέας επέδειξε την ωριμότητα και την ανθεκτικότητά του

Ο υπεράκτιος αιολικός τομέας του Ηνωμένου Βασιλείου παρήγαγε αρκετή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για το 39% των σπιτιών του ΗΒ (40,7 TWh) το 2020, από 30% (32TWh) το 2019. Σύμφωνα με την έκθεση του The Crown Estate, η αγορά εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, υποστηρίζοντας τις φιλοδοξίες της χώρας για μηδενικές εκπομπές CO2.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι 3.000 στρόβιλοι βρίσκονται είτε σε λειτουργία (76%) είτε σε κατασκευή (24%). Mάλιστα, η χωρητικότητα του υπό κατασκευή έργου αυξήθηκε κατά περισσότερο από 60% από 4,4 GW σε 7,2 GW, σύμφωνα με την έκθεση.

Προσαρμοστικότητα και ευελιξία

Επιπλέον, ο τομέας επέδειξε την ωριμότητα και την ανθεκτικότητά του, προσαρμόζοντας γρήγορα τις επιλογές του για να εξασφαλίσει τη συνέχεια των εργασιών σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που προκαλούνται από την πανδημία Covid-19.

Η τεχνολογική πρόοδος συνεχίζεται επίσης με τις φάσεις Α και Β της Dogger Bank Windfarm για τη χρήση των τελευταίων στροβίλων 13 MW Haliade-X, προχωρώντας σε μία περιστροφή η οποία θα παράγει αρκετό ηλεκτρισμό για να τροφοδοτήσει ένα σπίτι στο Ηνωμένο Βασίλειο για δύο ημέρες.

Μεταξύ άλλων στην έκθεση επισημαίνεται η σημασία της τεχνολογικής καινοτομίας. Ο επικεφαλής των υπεράκτιων περιουσιακών στοιχείων του Crown Estate, Adrian Fox, δήλωσε: "Η φετινή έκθεση υπεράκτιων αιολικών λειτουργιών δείχνει έναν ώριμο και ισχυρό τομέα, ο οποίος μπορεί να αυξήσει τη συμβολή του στις καθαρές μηδενικές φιλοδοξίες της χώρας.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχει επιφέρει η πανδημία, αποδείχτηκε η ανθεκτικότητα και η ικανότητα του εν λόγω τομέα για παροχή αξιόπιστης καθαρής ενέργειας σε εκατομμύρια σπίτια. Τρανή απόδειξη η λήψη πολλών πρωτοβουλιών και η δέσμευση όλων των εμπλεκομένων συνεργαστούν για να βρουν βιώσιμους τρόπους για να το επιτύχουν».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης