Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος για το πετρέλαιο - Αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Άνοδος για το πετρέλαιο - Αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ σημείωσαν απροσδόκητη άνοδο κατά 594.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 16 Απριλίου

 

Άνοδος για το πετρέλαιο την Πέμπτη 22.4.2021 καθώς τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν και η επανεμφάνιση των περιπτώσεων COVID-19 στην Ινδία και την Ιαπωνία προκάλεσε ανησυχίες για ανάκαμψη της ζήτησης.

Περί τις 20.20 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν 0,41%, στα 65,59 $ το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) ενισχυόταν 0,52%, στα 61,67 δολ.
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ σημείωσαν απροσδόκητη άνοδο κατά 594.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 16 Απριλίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας. Οι αναλυτές ανέμεναν μείωση 3 εκατομμυρίων βαρελιών.
"Μια απροσδόκητη και υψηλή αύξηση των αποθεμάτων των ΗΠΑ πυροδότησε ανησυχίες σχετικά με την αδύναμη ζήτηση", δήλωσε ο αναλυτής της Rakuten Securities, Satoru Yoshida.
"Αυτό που βλάπτει το συναίσθημα της αγοράς είναι επίσης το γεγονός ότι η πανδημία COVID-19 εξαπλώνεται ξανά με ταχύ ρυθμό στην Ινδία και την Ιαπωνία παρά τις ελπίδες ότι οι εμβολιασμοί θα βελτιώσουν την κατάσταση ".
Η Ινδία, ο τρίτος μεγαλύτερος χρήστης πετρελαίου στον κόσμο, ανακοίνωσε την Πέμπτη την υψηλότερη ημερήσια αύξηση στον κόσμο μέχρι σήμερα με 314.835 νέες περιπτώσεις κοροωναϊού.
Η Ιαπωνία, ο Νο 4 εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, αναμένεται να ανακοινώσει ένα τρίτο κύμα lockdowns.
Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του με επικεφαλής τη Ρωσία, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ +, πρόκειται να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα, αλλά είναι απίθανο να προχωρήσουν σε σημαντικές αλλαγές στην πολιτική, ανέφεραν οι αναπληρωτές πρωθυπουργοί της Ρωσίας και πηγές του ΟΠΕΚ +.
Στην ενίσχυση του πτωτικού συναισθήματος συμβάλουν και οι συνομιλίες μεταξύ του Ιράν και των παγκόσμιων δυνάμεων για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015, δήλωσε ο αναλυτής πετρελαίου PVM Tamas Varga Οι ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου θα μπορούσαν να αυξηθούν και να προσθέσουν στην υπερπροσφορά αργού εάν επιτευχθεί συμφωνία.
"Είναι η ίδια παλιά ιστορία, η ισορροπία πετρελαίου για το δεύτερο εξάμηνο του έτους ανταγωνίζεται την τρέχουσα ζοφερή πραγματικότητα", δήλωσε ο Varga.
"Αυτή τη στιγμή κερδίζει το τελευταίο, αλλά είναι μόνο θέμα χρόνου προτού αντιστραφεί αυτή η τάση."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης