Ενέργεια

Δεν είναι μακριά η ώρα της απαγόρευσης των βενζινοκίνητων οχημάτων στις ΗΠΑ

Δεν είναι μακριά η ώρα της απαγόρευσης των βενζινοκίνητων οχημάτων στις ΗΠΑ
Δώδεκα κυβερνήτες από πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη και η Μασαχουσέτη ζητούν την απαγόρευση πωλήσεων οχημάτων με βενζίνη επιβατών έως το 2035.

Η κυβέρνηση Biden σχεδιάζει να δαπανήσει 174 δισεκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση των ηλεκτρικών οχημάτων και των σταθμών φόρτισης, αλλά η δέσμευσή της για μείωση των εκπομπών του κλίματος το 2030 που ανακοίνωσε την Πέμπτη δεν περιλαμβάνει μια σταθερή ημερομηνία για την κατάργηση των βενζινοκίνητων οχημάτων.

"Αυτά τα αυτοκίνητα έρχονται. Το γνωρίζουμε. Είναι το μέλλον", δήλωσε η σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την κλιματική αλλαγή, Gina McCarthy, για  τα EV σε μια εκδήλωση στην Ουάσινγκτον που προωθεί τις διοικητικές προσπάθειες για την ενίσχυση της φόρτισης EV.Πρόσθεσε ότι η διοίκηση θα καθιστούσε τα EV και τη χρέωση "προσιτή σε όλους".

Η McCarthy είπε ότι η κυβέρνηση δεν είχε καθορίσει πόσο  θα ήθελε να μειώσει τις εκπομπές από τον τομέα των οχημάτων έως το 2030 ή ποιο ποσοστό των οχημάτων μηδενικών εκπομπών πρέπει να είναι στο δρόμο μέχρι τότε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύτηκαν σε μια παγκόσμια σύνοδο κορυφής για το κλίμα την Πέμπτη που φιλοξένησε ο Πρόεδρος Joe Biden να μειώσουν τις εκπομπές 50% σε 52% έως το 2030, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2005.

"Δεν δίνουμε υποσχέσεις και δεν έχουμε καμία απαίτηση αυτή τη στιγμή, επειδή πρόκειται ουσιαστικά για τη χρήση της αγοράς και τη δημιουργία του είδους των μειώσεων που χρειαζόμαστε", δήλωσε ο McCarthy. "Έχουμε πολλούς τρόπους για να φτάσουμε στο 50 έως το 52%."

Απόσυρση των βενζικοκίνητων μέχρι το 2035 ζητούν οι 12 Πολιτείες

Αυτή την εβδομάδα, δώδεκα κυβερνήτες από πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη και η Μασαχουσέτη προέτρεψαν την Gina McCarthy να εγκρίνει την απαγόρευση πωλήσεων οχημάτων με βενζίνη επιβατών έως το 2035.

Η General Motors Co ανακοίνωσε ότι φιλοδοξεί να τερματίσει τις πωλήσεις όλων των οχημάτων με βενζίνη έως το 2035, αλλά δεν έχει αναλάβει σταθερή δέσμευση.

Ο απεσταλμένος του Λευκού Οίκου John Kerry σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι η Tesla Inc  ήταν η αυτοκινητοβιομηχανία με την υψηλότερη αξία. "Γιατί; Το μόνο που κάνει είναι ένα προϊόν - ηλεκτρικά οχήματα. ... Αυτή είναι η αγορά που λέει:" Εδώ είμαστε, αυτό θα συμβεί. ""

Ο  Biden επίσης δεν έχει υποστηρίξει μια σταθερή ημερομηνία για την απαγόρευση της αγοράς των βενζινοκίνητων οχημάτων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η Καλιφόρνια ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις πωλήσεις καινούργιων επιβατικών οχημάτων με βενζίνη έως το 2035. Η εκστρατεία του Biden είχει ανακοινώσει το περασμένο φθινόπωρο ότι δεν υποστήριξε το σχέδιο σταδιακής κατάργησης της Καλιφόρνιας.

Το σχέδιο του Biden απαιτεί 500.000 νέους σταθμούς φόρτισης EV και 100 δισεκατομμύρια δολάρια εκπτώσεις για νέους καταναλωτές για ηλεκτρικά οχήματα. Ωστόσο, η McCarthy αρνήθηκε να απαντήσει την Πέμπτη εάν η διοίκηση θα ενισχύσει την τρέχουσα πίστωση  των 7.500 $ ή θα την αναδιαρθρώσει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης