Ενέργεια

Κυριαρχεί η TESLA στις πωλήσεις το α΄τρίμηνο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα

Κυριαρχεί η TESLA στις πωλήσεις το α΄τρίμηνο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα

Συντριπτικό είναι το μερίδιο της TESLA με το μοντέλο MODEL 3 BEV στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων για το α' τρίμηνο του 2021 στην Ελλάδα με 168 τεμάχια.
Ακολούθησε η VOLVO με 123 τεμάχια, κατέχοντας το  9,48% της αγοράς, με το μοντέλο XC40 PHENM, η BMW X1-SERIES PHEN με 94 τεμάχια και το 7,27%.
Η LAND ROVER με το RANGE EVOQUE PHEV με 85 τεμάχια και το 6,55% και η MERC με το CLC - SERIES PHEV με 54 τεμάχια 4,16%.

Για πρώτη φορά μάλιστα, ένα ηλεκτρικό μοντέλο μπαταρίας ξεπερνά σε πωλήσεις τα plug-in υβριδικά και ειδικότερα το Volvo XC40. Το Model 3 έχει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο και στην Ευρώπη –πλέον και στην Ελλάδα. Το αμερικανικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο φαίνεται πως συγκινεί ιδιαίτερα τους Έλληνες, καθώς το πρώτο τρίμηνο του 2021 το προτίμησαν 168 αγοραστές, ποσοστό 12,95% επί του συνόλου της κατηγορίας.

Tesla 3

Το Tesla Model 3 είναι, για τους λάτρης της ηλεκτροκίνησης, το ιερό δισκοπότηρο. Η αυτονομία του με μια φόρτιση φτάνει στα 617 χιλιόμετρα στην έκδοση long range, ενώ ακόμα και στη βασική ξεπερνά τα 448. Οι επιδόσεις του, επίσης, είναι εντυπωσιακές, με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα από 3,3 – 5,6 δλ. ανάλογα με την έκδοση.

Τέλος, το μοντέλο έχει επιτύχει την κορυφαία βαθμολογία παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας στην κατηγορία του σύμφωνα με τον Euro NCAP, ενώ, ταυτόχρονα, διαθέτει και τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης Autopilot, τα οποία είναι τα πλέον προηγμένα που υπάρχουν.
Δεκάδες ηλεκτρικά μοντέλα για κάθε ανάγκη

Ο υπερδιπλασιασμός της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων φέτος σε σχέση με πέρυσι, όπου η κατηγορία και πάλι είχε παρουσιάσει μια αύξηση πάνω από 300%, επιτάχυνε τις εξελίξεις και σε επίπεδο εισαγωγής νέων μοντέλων.

Ταυτόχρονα με το πρόγραμμα επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά», οι αρχικά διστακτικοί Έλληνες εισαγωγείς διαθέτουν πλέον στη χώρα μας κάθε νέο μοντέλο των κατασκευαστών που εκπροσωπούν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.insider.gr/epiheiriseis/aytokinito/164633/sarose-i-tesla-proto-trimino-stin-ellada


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης