Τελευταία Νέα

Είσοδος της νορβηγικής Statkraft στην αγορά ΑΠΕ της Γερμανίας με αιολικό project 36 MW

Είσοδος της νορβηγικής Statkraft στην αγορά ΑΠΕ της Γερμανίας με αιολικό project 36 MW

Τα σχέδιά της για το πρώτο αιολικό πάρκο της στη Γερμανία παρουσίασε η νορβηγική εταιρεία Statkraft. Πρόκειται για το project Oedelsheim, ισχύος 36 MW, στοχεύοντας παράλληλα στην εγκατάσταση έως έξι στροβίλων έως το 2025 σε μια δασική έκταση 67 εκταρίων στο Bramwald.

Σημειώνεται ότι η Statkraft έχει ήδη ξεκινήσει μετρήσεις ανέμου, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τουλάχιστον 12 μήνες. Τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών για την προστασία των ειδών αναμένεται να είναι διαθέσιμα στο τέλος του τρέχοντος έτους και στη συνέχεια θα παρουσιαστούν τον επόμενο χρόνο.

Οι παροχές του αιολικού έργου

Επιπλέον, το Oedelsheim αναμένεται να προμηθεύσει περίπου 20.000 νοικοκυριά και να εξοικονομήσει περίπου 54.000 τόνους CO2. Η Statkraft θα προσφέρει επίσης στους κατοίκους των κοινοτήτων Wesertal και Uslar την ευκαιρία να συμμετάσχουν οικονομικά στο αιολικό πάρκο με μια ανεμογεννήτρια πολίτη και ένα επιπλέον δάνειο μειωμένης εξασφάλισης.

Η εταιρεία θα προσφέρει στους δήμους το μέγιστο ποσό 0,02 € ανά κιλοβατώρα που παράγεται, το οποίο έχει επιτραπεί στο πλαίσιο του EEG από τον Ιανουάριο του 2021.

Σημαντικό επίσης στοιχείο είναι το γεγονός ότι για την διατήρηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε χαμηλά επίπεδα, η εταιρεία σχεδιάζει την εγκατάσταση της πλειοψηφίας των στροβίλων σε περιοχές που έχουν υποστεί ζημιά και δεν έχουν δέντρα. Στις δεσμεύσεις άλλωστε της εταιρείας συμπεριλαμβάνονται σχέδια αναδάσωσης, έτσι ώστε να αποτραπεί η απώλεια δασικών περιοχών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ενεργειακού τμήματος της Statkraft στη Γερμανία, Claus Urbanke, «με το αιολικό πάρκο Oedelsheim, δημιουργούμε τη βάση για την είσοδο στην αγορά μας στη Γερμανία. Το έργο είναι ένα σημαντικό βήμα στην επίτευξη της στρατηγικής του Ομίλου μας για ανάπτυξη 8.000 MW αιολικής και ηλιακής ενέργειας παγκοσμίως μέχρι το 2025».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης