Ενέργεια

EDF: Σε εξέλιξη η κατασκευή του μεγαλύτερου εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στην Ινδία

EDF: Σε εξέλιξη η κατασκευή του μεγαλύτερου εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στην Ινδία
Οι εργασίες του εργοστασίου αναμένεται επίσης να δημιουργήσουν περίπου 2.700 μόνιμες θέσεις εργασίας

Ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος EDF ανακοίνωσε ότι υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για να γίνει ο προμηθευτής μηχανικών μελετών και εξοπλισμού για την κατασκευή έξι αντιδραστήρων ενός έργου που θεωρείται ότι είναι ο ισχυρότερος πυρηνικός σταθμός στον κόσμο.

Βρίσκεται στην πολιτεία Maharashtra της Ινδίας, το εργοστάσιο σχεδιάζεται να έχει εγκατεστημένη ισχύ 9,6 GWe και παράγει έως και 75TWh ετησίως. Προβλέπεται να καλύψει την ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 70 εκατομμυρίων νοικοκυριών, αποφεύγοντας παράλληλα την εκπομπή περίπου 80 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Οι εργασίες του εργοστασίου αναμένεται επίσης να δημιουργήσουν περίπου 2.700 μόνιμες θέσεις εργασίας. Η προσφορά της EDF υποβλήθηκε στον πυρηνικό φορέα NPCIL της χώρας.

Ο Jean-Bernard Lévy, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EDF, δήλωσε: «Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής ανοίγουν το δρόμο για τη μελλοντική επιτυχία αυτού του εμβληματικού έργου για τα δύο έθνη μας και τη δημιουργία μιας μακροπρόθεσμης εταιρικής σχέσης στην πυρηνική ενέργεια».

35 χρόνια από τη μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή της ιστορίας στο Τσέρνομπιλ

35 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ.

Η έκρηξη στον αντιδραστήρα 4 του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας της Σοβιετικής Ένωσης στο Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας τα ξημερώματα της 26ης Απριλίου 1986 άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς ενώ χιλιάδες άνθρωποι νόσησαν από καρκίνο. Η ραδιενέργεια που απελευθερώθηκε έφτασε μέχρι τη Σουηδία και εξαπλώθηκε όπως υπολογίστηκε σε έκταση που καλύπτει το 40% της Ευρώπης.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης