Ενέργεια

Η Ford επενδύει 185 εκατ. δολ. σε μονάδα κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα

Η Ford επενδύει 185 εκατ. δολ. σε μονάδα κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα

Στα χνάρια των Tesla και GM

 

Η Ford ανακοίνωσε την Τρίτη 27/4/2021 ότι σχεδιάζει να επενδύσει 185 εκατομμύρια δολάρια σε μια νέα μονάδα μπαταριών ως ένα βήμα προς την κατασκευή των δικών της στοιχείων μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα. Τα κεφάλαια θα διατεθούν για την κατασκευή του Ford Ion Park, μιας «πιλοτικής εγκατάστασης» παραγωγής 200.000 τετραγωνικών ποδιών που αναμένεται να ανοίξει μέχρι το τέλος του επόμενου έτους στο Ντιτρόιτ.

Η νέα εγκατάσταση της Ford δεν θα είναι μια πλήρης εγκατάσταση παραγωγής μπαταριών όπως της Tesla ή της General Motors οι οποίες ανακοίνωσαν επενδύσεις 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε δύο εργοστάσια παραγωγής κυψελών μπαταριών στις ΗΠΑ με την LG Energy Solution.

Ανάπτυξη τεχνολογιών

Το προγραμματισμένο εργοστάσιο 200.000 τετραγωνικών ποδιών έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει την ανάπτυξη των τεχνολογιών, καθώς η εταιρεία σχεδιάζει να «κατασκευάσει» νέες μπαταρίες σύμφωνα με τον Hau Thai-Tang, επικεφαλής της πλατφόρμας προϊόντων της Ford.
Η εταιρεία αγοράζει επί του παρόντος κυψέλες από προμηθευτές όπως η SK Innovation από τη Νότια Κορέα.
Ο Thai-Tang δήλωσε ότι η Ford πιστεύει ότι εξακολουθεί να έχει νόημα η αγορά των κυττάρων από τους προμηθευτές έως ότου τα EV καθιστούν πιο επιβεβλημένα.
Τα EVs αντιπροσώπευαν μόνο περίπου το 2% των ταξινομήσεων οχημάτων στις ΗΠΑ πέρυσι, σύμφωνα με την IHS Markit.
«Θέλουμε να δώσουμε στη Ford την ευελιξία και την προαιρετικότητα για να ενσωματωθεί κάθετα και αυτό ήταν ένας από τους οδηγούς πίσω από τη δημιουργία αυτού του κέντρου αριστείας μπαταριών στο Ford Ion Park», δήλωσε ο Thai-Tang σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των ΜΜΕ την Τρίτη. «Είναι πραγματικά κρίρσιμο για εμάς να αναπτύξουμε αυτήν την τεχνογνωσία και ικανότητα και να μας δώσουμε αυτήν την ευελιξία στο μέλλον».

Νέα γενιά μπαταριών

Ο Thai-Tang είπε ότι η Ford θα επικεντρωθεί στην «προώθηση» της επόμενης γενιάς μπαταριών ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται σήμερα. Η εταιρεία εξετάζει επίσης τις μπαταρίες μετάλλων λιθίου στερεάς κατάστασης που θεωρούνται ασφαλέστερες και καλύτερες από τις κυψέλες στην αγορά τώρα.
Σημείωσε ότι η Ford σχεδιάζει να το κάνει μέσω εσωτερικών εργασιών καθώς και συνεργασιών.
Η Ford προσλαμβάνει 150 άτομα για το Ion Park και έχει ήδη προσλάβει μερικούς υπαλλήλους. Η επένδυση και οι προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν αφού η Ford επένδυσε 100 εκατομμύρια δολάρια σε ένα νέο εργαστήριο συγκριτικής αξιολόγησης και δοκιμής μπαταριών.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι λειτούργησε πέρυσι την εγκατάσταση στο Allen Park, Michigan, ένα προάστιο του Ντιτρόιτ. Οι δύο επενδύσεις ανεβάζουν τα κεφάλαις που τοποθετεί η Ford για την ηλεκτροδότηση οχημάτων στα 22 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2016 έως το 2025.

www.worldenenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης