Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος 1,5% για το πετρέλαιο - Αύξηση στα αποθέματα των ΗΠΑ

Άνοδος 1,5% για το πετρέλαιο - Αύξηση στα αποθέματα των ΗΠΑ
Στα 63 δολάρια κινέιται το αργό στα 67 το Brent
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν έως κατά 2% την Τετάρτη 28/4/2021, καθώς τα αποθέματα αποσταγμάτων των ΗΠΑ σημείωσαν μεγάλη πτώση και η δραστηριότητα διύλισης αυξήθηκε, ενισχύοντας τις ελπίδες για αύξηση της ζήτησης καυσίμων.Ωστόσο, η αγορά παρέμεινε ανήσυχη για τα αυξανόμενα κρούσματα.

Περί τις 20.00 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν 1,42%, στα 67,36 $ το βαρέλι.
Το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) σημείωσε άνοδο 1,59%, στα 63,94 $ το βαρέλι.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 90.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα σε 493,1 εκατομμύρια βαρέλια, ανακοίνωσε την Τετάρτη η ΕΙΑ. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 659.000 βαρελιών.
Τα αποθέματα αποσταγμάτων μειώθηκαν κατά 3,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα και η χρήση της παραγωγικής ικανότητας αυξήθηκε σε 85,4% την εβδομάδα.

Η απόφαση του ΟΠΕΚ + να τηρήσει τα σχέδια για τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών στην παραγωγή πετρελαίου από το Μάιο έως τον Ιούλιο υπογράμμισε την εμπιστοσύνη του ομίλου στην ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης.
Η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αναμένει "το μεγαλύτερο άλμα στη ζήτηση πετρελαίου ποτέ, αύξηση 5,2 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (bpd) τους επόμενους έξι μήνες" καθώς οι εκστρατείες εμβολιασμού επιταχύνονται στην Ευρώπη και η ζήτηση για ταξίδια αυξάνεται.

Η Goldman βλέπει αύξηση των αεροπορικών καυσίμων

Η Goldman εκτιμά ότι η χαλάρωση των διεθνών ταξιδιωτικών περιορισμών τον Μάιο θα αυξήσει τη ζήτηση καυσίμων για τζετ κατά 1,5 εκατομμύρια bpd.
Σε μια έκθεση εμπειρογνωμόνων του ΟΠΕΚ +, η ομάδα προέβλεψε ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2021 θα αυξηθεί κατά 6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, μετά την πτώση της ζήτησης κατά 9,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα πέρυσι.
"Το καρτέλ πετρελαίου παραμένει βέβαιο για τις προοπτικές ζήτησης καθώς οι οικονομίες των ΗΠΑ και της Κίνας ανακάμπτουν έντονα. Αυτό βοήθησε στην αντιστάθμιση των ανησυχιών σχετικά με την αύξηση των περιπτώσεων κορωνοϊού στην Ινδία, την Ιαπωνία και τη Βραζιλία", δήλωσε η Margaret Yang της DailyFX.
Στην Ινδία, τον τρίτο μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, ο αριθμός των θανάτων COVID-19 ξεπέρασε τις 200.000 και οι λοιμώξεις έχουν αυξηθεί κατά περισσότερες από 300.000 περιπτώσεις την ημέρα για μια εβδομάδα.
Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,319 εκατομμύρια βαρέλια την τελευταία εβδομάδα μεγαλύτερη αύξηση από το αναμενόμενο.
"Υπάρχει ακόμα ένα τεράστιο πλεόνασμα πετρελαίου που διαχειρίζεται ο ΟΠΕΚ + αυτή τη στιγμή και εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στο περιβάλλον με την πανδημία", δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της BP Murray Auchincloss σε μια παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε αναλυτές.


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης