Τελευταία Νέα

Η Γερμανία σχεδιάζει δημοπρασίες 5,2 GW ηλιακής και αιολικής ενέργειας το 2022

Η Γερμανία σχεδιάζει δημοπρασίες 5,2 GW ηλιακής και αιολικής ενέργειας το 2022
Η  κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει εκ νέου δημοπρασίες για τον όγκο του επόμενου έτους που δεν έχουν εξαντληθεί το 2021 και το 2022.

 Η Γερμανία σχεδιάζει να επεκτείνει τον όγκο της στοχευμένης χωρητικότητας στους διαγωνισμούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το 2022, δημοπρατώντας επιπλέον 5,2 GW για έργα ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην ξηρά.

Η κίνηση, που προτάθηκε από την τρέχουσα κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας την περασμένη εβδομάδα, θα δώσει ώθηση στους όγκους προσφορών του 2022 για χωρητικότητα ηλιακών φωτοβολταϊκών (PV), ανεβάζοντας τον στόχο από 1,9 GW σε 6 GW. Για την αιολική ενέργεια στην ξηρά, εν τω μεταξύ, θα αναζητηθούν έως και 4 GW έργων έναντι αρχικού στόχου 2,9 GW.

Σύμφωνα με το Reuters, η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει εκ νέου δημοπρασίες για τον όγκο του επόμενου έτους που δεν έχουν εξαντληθεί το 2021 και το 2022.

Το σχέδιο ακολουθεί μια προηγούμενη ανακοίνωση της κυβέρνησης για τη μείωση της εισφοράς ανανεώσιμης ενέργειας, την επιβάρυνση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας των καταναλωτών για την υποστήριξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε 0,05 ευρώ (0,061 USD) ανά kWh τόσο το 2023 όσο και το 2024. Για το τρέχον έτος, η ορίζεται στα 0,065 ευρώ / kWh, σύμφωνα με τον νόμο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (EEG) της χώρας.

Η Γερμανία στοχεύει οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να φτάσουν το 65% στην ακαθάριστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2030. Μια σειρά από δημοπρασίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχει προγραμματιστεί για να εξασφαλίσει την απαλλαγή της ηλεκτρικής ενέργειας από τον άνθρακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης