Ενέργεια

Κέρδη 3,2 δισ. δολ. για την Shell το α΄τρίμηνο του έτους

Κέρδη 3,2 δισ. δολ. για την Shell το α΄τρίμηνο του έτους
Oι μετοχές της Shell είναι 9% υψηλότερα μέχρι στιγμής φέτος, μετά τη βουτιά κατά σχεδόν 40% το 2020

Καλύτερα των αναμενομένων ήταν τα αποτελέσματα της Royal Dutch Shell για το α’ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNBC. Ο πετρελαϊκός γίγαντας σημείωσε κέρδη της τάξης των 3,2 δισ. δολ. σε σύγκριση με τα 2,9 του 2020 το ίδιο διάστημα. Το δ’ τρίμηνο του περασμένου έτους ήταν 393 εκατ. δολ με τους αναλυτές να αναμένουν 3,1 δισ. δολ.

Σημειώνεται ότι οι ισχυρές τιμές των εμπορευμάτων (commodities) και οι αυξημένες προσδοκίες για ανάκαμψη στη ζήτηση καυσίμων συνέβαλαν στην εικόνα των σημερινών αποτελεσμάτων.

Σε μια ενημέρωση κερδών που δημοσιεύτηκε στις 7 Απριλίου, η Shell προειδοποίησε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη του πρώτου τριμήνου θα επηρεαστούν αρνητικά έως και 200 ​​εκατομμύρια δολάρια, επικαλούμενη τη μαζική χειμερινή καταιγίδα που κατέβαλε το Τέξας τον Φεβρουάριο. Οι μετοχές της Shell είναι 9% υψηλότερα μέχρι στιγμής φέτος, μετά τη βουτιά κατά σχεδόν 40% το 2020.

Υπενθυμίζεται ότι η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε ένα αρνητικό ντόμινο εξελίξεων στους τομείς πετρελαίου και φυσικού αερίου, με συνεπακόλουθες τις χιλιάδες περικοπές των θέσεων εργασίας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Βρετανική εταιρεία πετρελαίου BP ανέφερε ότι τα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου είχαν υπερδιπλασιαστεί, κυρίως λόγω της «εξαιρετικής» απόδοσης του μάρκετινγκ και των συναλλαγών φυσικού αερίου και από τις υψηλότερες τιμές των εμπορευμάτων.Οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί περίπου 30% από την αρχή του έτους καθώς οι προσδοκίες για ανάκαμψη της ζήτησης φαίνεται να αντισταθμίζουν τις ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο των αυξανόμενων μολύνσεων Covid-19.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης