Τελευταία Νέα

Συνεργασία EDF - Rosatom για την προώθηση έργων καθαρού υδρογόνου σε Ρωσία και Ευρώπη

Συνεργασία EDF - Rosatom για την προώθηση έργων καθαρού υδρογόνου σε Ρωσία και Ευρώπη
Σημαντικές πρωτοβουλίες από διεθνείς κολοσσούς στο υδρογόνο

Η EDF Group και η Rosatom υπέγραψαν συμφωνία για την από κοινού προώθηση έργων καθαρού υδρογόνου στη Ρωσία και την Ευρώπη. Η Rosatom είπε ότι η ανάπτυξη τεχνολογιών υδρογόνου μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού, με στόχο τη διατήρηση της παγκόσμιας μέσης αύξησης θερμοκρασίας κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου έως το 2100.

Η ρωσική πυρηνική βιομηχανία έχει σημαντικό τεχνολογικό και ερευνητικό δυναμικό, δήλωσε η Rosatom, για να αναπτύξει τις κύριες μεθόδους παραγωγής υδρογόνου. Η Rosatom πρόσθεσε ότι επικεντρώνεται στην ανάπτυξη τεχνολογιών παραγωγής υδρογόνου χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, στην αποθήκευσή του, καθώς και στη συμμετοχή σε πιλοτικά έργα υδρογόνου τόσο στη Ρωσία όσο και στο εξωτερικό.

Παράλληλα, το 2019, ο Όμιλος EDF ίδρυσε έναν εξειδικευμένο κλάδο - Hynamics - μέσω του οποίου θα εισέλθει στη βιομηχανία ενέργειας υδρογόνου. Ο Kirill Komarov, πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Rosatom για τις διεθνείς επιχειρήσεις, δήλωσε ότι η κρατική πυρηνική εταιρεία αναπτύσσει «συστηματικά» παραγωγή χωρίς άνθρακα και δεν περιορίζεται στις «σοβαρές ικανότητές της» στην πυρηνική ενέργεια.

33333_1.jpg

«Είμαστε έτοιμοι να γίνουμε ένας από τους βασικούς παίκτες στις αναδυόμενες αλυσίδες της παγκόσμιας παραγωγής, αποθήκευσης, μεταφοράς και κατανάλωσης υδρογόνου. Στα πλαίσια των παγκόσμιων στόχων για την απαλλαγή από τον άνθρακα, η ενέργεια υδρογόνου έχει πραγματικά μεγάλες δυνατότητες διεθνούς συνεργασίας. Είμαι πεπεισμένος ότι η συνεργασία μας με την EDF θα δημιουργήσει ένα ισχυρό αποτέλεσμα που θα μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε με επιτυχία κοινά έργα υδρογόνου όχι μόνο στη Ρωσία και τη Γαλλία., αλλά σε όλο τον κόσμο».

Ο Beatrice Buffon, διευθυντής διεθνούς ανάπτυξης στην EDF υπογράμμισε ότι: «Η ουσία του έργου της εταιρείας μας είναι να δημιουργήσει ένα μέλλον μηδενικού άνθρακα που θα προστατεύει τον πλανήτη και θα συμβάλει στην κοινωνική και οικονομική ευημερία μέσω της ηλεκτρικής ενέργειας και των καινοτόμων υπηρεσιών και λύσεων. Η παραγωγή υδρογόνου άνθρακα είναι ένας από τους κύριους τρόπους επίτευξης της ενεργειακής μετάβασης. Η συμφωνία με τη Rosatom, τον ιστορικό εταίρο μας στη Ρωσία και έναν από τους βασικούς παράγοντες στον τομέα του «καθαρού» υδρογόνου, καταδεικνύει σαφώς τη δέσμευση της EDF να αναπτύξει ένα νέο ενεργειακό μοντέλο με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 σε όλες τις χώρες και περιοχές όπου υπάρχει».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης