Το νέο καινοτόμο ενεργειακό βήμα της RWE σε ορυχείο της Γερμανίας

Το νέο καινοτόμο ενεργειακό βήμα της RWE σε ορυχείο της Γερμανίας
Η RWE είπε ότι οι ηλιακές μονάδες θα σχεδιαστούν ώστε να έχουν μέγιστη διαθεσιμότητα 14,4 MW

Η RWE εξασφάλισε τα δικαιώματα στον διαγωνισμό καινοτομίας της Γερμανίας για την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού σε συνδυασμό με αποθήκευση ενέργειας στη δυτική άκρη του ορυχείου Tagebau Inden.

Η εταιρεία θα ζητήσει τώρα προσφορές για τα διάφορα στοιχεία του προγραμματισμένου project και θα υποβάλει αίτηση στην περιφερειακή αρχή Kreis Duren για άδεια κατασκευής.  Αν όλα έχουν προγραμματιστεί, η κατασκευή του PV υβριδικού έργου Inden θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, με πρώτη ισχύ τον Ιούνιο του 2022.

Η RWE είπε ότι οι ηλιακές μονάδες θα σχεδιαστούν ώστε να έχουν μέγιστη διαθεσιμότητα 14,4 MW συνδεδεμένη με σύστημα αποθήκευσης μπαταρίας σχεδιασμένο για είσοδο και έξοδο ηλεκτρικής ενέργειας δύο ωρών συνολικά 9,6 megawatt-ώρες.

Παράλληλα, η επικεφαλής του τμήματος των ΑΠΕ της RWE Renewables στην Ευρώπη, Katja Wunschel δήλωσε: «Με το συνδυασμό τεχνολογίας φωτοβολταϊκών και αποθήκευσης σε ένα εμπορικό σύστημα, θέτουμε ένα βασικό ορόσημο ως χειριστής εγκαταστάσεων στη Γερμανία και αποκτούμε πολύτιμη εμπειρία για την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το μέλλον ανήκει σε υβριδικές τεχνολογίες, στο πλαίσιο των ΑΠΕ.

Όσοι αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία εδώ και είναι επιτυχημένοι θα διαδραματίσουν ρόλο στην επιτυχία της ενεργειακής μετάβασης».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι δηλώσεις του μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της RWE Power, υπεύθυνο για τον λιγνίτη, Lars Kulik, ο οποίος τόνισε ότι: «Είναι λογικό να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πρώην επιφάνειες εξορύξεων θα αποτελέσουν την βάση για φωτοβολταϊκά.

Η συγκεκριμένη τοποθεσία προσφέρει άφθονο χώρο για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - για να διασφαλιστεί ότι η περιοχή θα παραμείνει παραγωγός ενέργειας στο μέλλον και ότι ο διαρθρωτικός μετασχηματισμός θα είναι επιτυχής».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης