Ενέργεια

ΕΙΑ: Σταδιακή αύξηση των αερομεταφορών στις ΗΠΑ - Η εντυπωσιακή διαφορά με το 2020

ΕΙΑ: Σταδιακή αύξηση των αερομεταφορών στις ΗΠΑ - Η εντυπωσιακή διαφορά με το 2020
Τον Μάρτιο του 2021 οι επιβάτες άγγιξαν το 1 εκατ. σε ημερήσια βάση σε σύγκριση με τους 100.000 την περασμένη χρονιά

Η ζήτηση καυσίμων αεριωθούμενων αεροσκαφών αυξάνεται παράλληλα με την αύξηση των εσωτερικών αεροπορικών ταξιδιών, ανέφερε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας της Αμερικής (ΕIA).

Σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το Oilprice, η ζήτηση καυσίμων αεριωθούμενων αεροσκαφών ανακάμπτει αργά μετά την κατάρρευση του περασμένου έτους λόγω της πανδημίας. Ο αριθμός των εμπορικών πτήσεων έχει υπερδιπλασιαστεί από τον Απρίλιο του 2020 και μάλιστα τριπλασιάστηκε σε μερικές ημέρες σε μεγάλες εγχώριες αγορές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Αργή ανάκαμψη

Η ανάκαμψη της ζήτησης των καυσίμων στις αεροπορικές μετακινήσεις αναμένεται να είναι η πιο αργή μεταξύ όλων των καυσίμων και η επιστροφή στα επίπεδα προ πανδημίας είναι απίθανο τουλάχιστον έως το 2023, λένε οι αναλυτές. Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκε αξιοσημείωτη αύξηση του αριθμού επιβατών των αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ, δείχνοντας μια βελτίωση της ζήτησης καυσίμων αεριωθούμενων αεροσκαφών στο εγγύς μέλλον, ειδικά σε σύγκριση με τα χαμηλά του προηγούμενου έτους.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) ελέγχει περισσότερους από 1 εκατομμύριο επιβάτες σε αμερικανικά αεροδρόμια καθημερινά από τα μέσα Μαρτίου 2021. Η διακίνηση των ταξιδιωτών, αν και το μισό από αυτό που ήταν το 2019, είναι δέκα φορές υψηλότερη από ό, τι τον Μάρτιο και Απρίλιος 2020, όταν οι πτήσεις ήταν γειωμένες και οι παραγγελίες παραμονής στο σπίτι ήταν σε ισχύ.

Τον Μάρτιο του 2021 οι επιβάτες άγγιξαν το 1 εκατ. σε ημερήσια βάση σε σύγκριση με τους 100.000 την περασμένη χρονιά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης