Ενέργεια

Ford και BMW βάζουν 130 εκατ. δολ για την start-up μπαταρίας Solid Power

Ford και BMW βάζουν 130 εκατ. δολ για την start-up μπαταρίας Solid Power

 Ford και BMW ηγούνται των νέων επενδύσεων

 

H Ford Motor και η BMW AG οδηγεί ένα γύρο χρηματοδότησης ύψους 130 εκατομμυρίων δολαρίων στην startup μπαταρίας, Solid Power, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες επιδιώκουν να μειώσουν το κόστος των ηλεκτρικών οχημάτων επενδύοντας στην ανάπτυξη προσιτών αλλά ισχυρών επαναφορτιζόμενων μπαταριών , ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

Ο δεύτερος γύρος χρηματοδότησης , που περιλαμβάνει επιχειρηματικές κεφαλαιακές επιχειρήσεις Volta Energy Technologies, επιτρέπει στην Solid Power,να επεκτείνει τις δυνατότητες κατασκευής των εσωτερικών εγκαταστάσεων και τις θέσεις της μπαταρίας για να τροφοδοτήσει τελικά το Future EVS, ενδεχομένως μέχρι το τέλος της δεκαετίας σύμφωνα με τον Peter Lamp επικεφαλή του τμήματος μπαταριών της BMW.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αγωνίζονται για να αναπτύξουν EVS εν μέσω αυστηρότερων προτύπων εκπομπών CO2 στην Ευρώπη και την Κίνα.

Η τεχνολογία μπαταρίας στερεάς κατάστασης περιλαμβάνει μια συσκευή αποθήκευσης ενέργειας υψηλής χωρητικότητας που βελτιώνει στις μπαταρίες ιόντων λιθίου, αντικαθιστώντας τον ηλεκτρολύτη υγρού ή γέλης με ένα στερεό, αγώγιμο υλικό. Μεταξύ άλλων παροχών, η νέα τεχνολογία προσφέρει περισσότερη ενεργειακή πυκνότητα και καλύτερη ασφάλεια λόγω έλλειψης εύφλεκτων συστατικών.

Ακριβή τεχνολογἰα

Η Solid Power, έχει ανακοινώσει ότι η τεχνολογία της μπορεί να προσφέρει 50% περισσότερη πυκνότητα ενέργειας από τις τρέχουσες μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Ωστόσο, η τεχνολογία μπαταρίας στερεάς κατάστασης είναι ακριβότερη από την τεχνολογία των κυττάρων λιθίου-ιόντων. Πρέπει επίσης να αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει και να παραμείνει ανθεκτική στον πραγματικό κόσμο και πρέπει να αυξήσει την κλίμακα της για να καλύψει τη ζήτηση της βιομηχανίας.

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί τη δεύτερη επένδυσης στην Solid Power, για την Ford και την Volta. Και οι δύο συμμετείχαν με $ 26 εκατ. δολάρια στον πρώτο γύρο το 2018 μαζί με τις Hyundai Motor Co και Samsung Electronics

"Έχουμε συνεργαστεί σε περισσότερες από δώδεκα διαφορετικές strat – up σε αυτόν τον χώρο και είμαστε πιο εντυπωσιασμένοι με την πρόοδο που έχει κάνει η Solid Power, ", δήλωσε ο Hau Thai-Tang, ο επικεφαλής πλατφόρμας και λειτουργίας του Ford.

Η Solid Power,, που εδρεύει κοντά στο Ντένβερ, αύξησε στα 5 εκατομμύρια δολάρια τομετατρέψιμο χρέος από τους BMW Iventures νωρίτερα φέτος. Η εταιρική σχέση του με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε το 2016.

Η Ford προηγουμένως είχε επενδύσει 22 δισεκατομμύρια δολάρια σε ηλεκτροδότηση έως το 2025.

Μέχρι το τέλος του 2021, η BMW στοχεύει να διαθέτει πέντε πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα σε όλες τις μάρκες BMW και MINI και μέχρι το 2023, θα διαθέτει πλήρως διαθέσιμα μοντέλα για σχεδόν όλα τα τμήματα της αγοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης