Ενέργεια

Άνοδος πάνω από 1,5% για το πετρέλαιο

Άνοδος πάνω από 1,5% για το πετρέλαιο

Στα 68 δολ. κινείται το Brent, στα 65 δολ. το αργό

 

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Τρίτη αφού περισσότερες πολιτείες των Η.Π.Α. μείωσαν τα lockdowns και η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπάθησε να προσελκύσει ταξιδιώτες, ενώ αυξήθηκαν τα κρούσματα COVID-19 στην Ινδία.

Περί τις 19.10 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν 1,81%, στα 68,78 δολ. το βαρέλι, μετά την άνοδο 1,2% τη Δευτέρα.Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) των ΗΠΑ ενισχυόταν 1,71%, στα 65,70 $ το βαρέλι, μετά την άνοδο 1,4% τη Δευτέρα.

Οι τιμές υποστηρίζονται από την προοπτική της αύξησης της ζήτησης καυσίμων, καθώς οι πολιτείες της Νέας Υόρκης, το Νιου Τζέρσεϋ και το Κονέκτικατ περιορίζουν τα μέτρα για την πανδημία και η ΕΕ σχεδίαζε να εχθεί περισσότερους ξένους επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, ανέφεραν οι αναλυτές.

"Η τρέχουσα δυναμική καθοδηγείται από τη βενζίνη των ΗΠΑ όπου η ζήτηση θεωρείται υγιής καθώς περισσότεροι αυτοκινητιστές βγήκαν στους δρόμους", δήλωσε ο Tamas Varga, αναλυτής της PVM Oil Associates.

Για περαιτέρω ενδείξεις αύξησης της ζήτησης πετρελαίου στις ΗΠΑ, οι traders αναμένουν τα στοιχεία σχετικά με τα αποθέματα αργού και προϊόντων από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου και την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης