Τελευταία Νέα

Επιστολή 100 εταρειών της Αυστραλίας στην κυβέρνηση για κρατική βοήθεια στις ΑΠΕ

Επιστολή 100 εταρειών της Αυστραλίας στην κυβέρνηση για κρατική βοήθεια στις ΑΠΕ
Οι εταιρείες κάλεσαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δεσμεύσει τουλάχιστον 1% του ΑΕΠ της χώρας για την υποστήριξη της ενεργειακής μετάβασης στον προσεχή ομοσπονδιακό προϋπολογισμό

Περισσότερες από 100 εταιρείες της Αυστραλίας έχουν εκφράσει την κοινή τους επιθυμία για ισχυρότερες κυβερνητικές επενδύσεις στην απορρόφηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και υποστήριξη για τη δημιουργία μιας βιομηχανίας εξαγωγών για ενέργεια μηδενικών εκπομπών.

Σύμφωνα με το reneweconomy.com.au, έχει δημιουργηθεί ένα πολυπληθές γκρουπ, απευθύνοντας κάλεσμα στις κυβερνήσεις, προκειμένου να αυξήσουν τις δαπάνες για καθαρή ενέργεια και να δημιουργήσουν αποκλειστικούς βιομηχανικούς χώρους για να βοηθήσουν τις βιομηχανίες να στραφούν σε πηγές ενέργειας μηδενικών εκπομπών.

Στο πλαίσιο της τρέχουσας «Ανανεώσιμης Εθνικής Εκστρατείας», το WWF Australia υπογράμμισε ότι η χώρα θα πρέπει να αναζητήσει τη θέση της ως κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής καθαρής ενέργειας. «Η Αυστραλία διαθέτει όλους τους πόρους για να γίνει ο κορυφαίος εξαγωγέας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030. Με περισσότερη υποστήριξη από τις κυβερνήσεις μας, θα μπορούσαμε να παράγουμε αρκετή καθαρή, προσιτή ενέργεια για να τροφοδοτήσουμε το έθνος μας, και να έχουμε πολλά ακόμη να πουλήσουμε στους γείτονές μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του WWF, Nicky Ison.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο επαγγελματικό κομμάτι της εν λόγω σχέσης, λέγοντας ότι: «Για τις επιχειρήσεις της Αυστραλίας, αυτό θα σήμαινε τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και την παροχή σημαντικής ώθησης στην οικονομία μας. Αλλά πρέπει να δράσουμε γρήγορα. Εάν δεν το κάνουμε, διακινδυνεύουμε να σπαταλήσουμε μια ευκαιρία για την επόμενη γενιά».

Η πρόταση

Οι εταιρείες κάλεσαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δεσμεύσει τουλάχιστον 1% του ΑΕΠ της χώρας για την υποστήριξη της ενεργειακής μετάβασης στον προσεχή ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και να αναπτύξει ένα σχέδιο εξαγωγής καθαρής ενέργειας που θα έβλεπε την Αυστραλία να παράγει ισοδύναμο του 700% από την δική της κατανάλωση ενέργειας μέσω των ΑΠΕ.

Η Διευθύνων Σύμβουλος της Unilever Australia και της Νέας Ζηλανδίας, Nicky Sparshott, δήλωσε ότι η αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος ήταν μια από τις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος. «Πρέπει να πραγματοποιήσουμε μετάβαση από τα μονοπάτια υψηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και να διασφαλίσουμε ότι οι δημόσιες δαπάνες ευθυγραμμίζονται με τους πιο φιλόδοξους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού» συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης