Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Οι φιλόδοξοι στόχοι Γερμανίας - Ιταλίας για την μείωση των εκπομπών CO2

Οι φιλόδοξοι στόχοι Γερμανίας - Ιταλίας για την μείωση των εκπομπών CO2
Η Γερμανία σκοπεύει να γίνει ανθρακικά ουδέτερη ως το 2045

Κατά 65% στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές ρύπων η Γερμανία ως το 2030, αναθεωρώντας τον προηγούμενο στόχο του 55%, σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το Reuters.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η χώρα σκοπεύει να γίνει ανθρακικά ουδέτερη ως το 2045, δηλαδή πέντε χρόνια νωρίτερα. Από την άλλη πλευρά όμως, την περασμένη εβδομάδα, το συνταγματικό δικαστήριο έκρινε ότι δεν είναι σαφές το πως θα καταφέρει η Γερμανία να φτάσει στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Σημειώνεται ότι καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναμένει ότι η μεταρρύθμιση του γερμανικού νόμου για την κλιματική αλλαγή θα προσέλθει στο υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα αφού το συνταγματικό δικαστήριο διέταξε την κυβέρνησή της να αυστηροποιήσει τη νομοθεσία.

Την περασμένη εβδομάδα, το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να καθορίσει πώς θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μετά το 2030 σχεδόν στο μηδέν έως το 2050.

Οι στόχοι της Ιταλίας

Όσον αφορά την Ιταλία, για να επιτευχθεί η μείωση των εκπομπών κατά 55% ως το 2030, θα χρειαστεί το 72% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας να προέρχεται αποκλειστικά από τις ΑΠΕ, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό μετάβασης Οικολογίας.

Σε συνέντευξή του Roberto Cingolani στην εφημερίδα «La Repubblica» υπογραμμίζει ότι: «Το 2030, το 70-72% της ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να παράγεται κυρίως από αιολικά πάρκα ή φωτοβολταϊκούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας. Η Ιταλία θα πρέπει να εγκαταστήσει 65-70 gigawatts ανανεώσιμης ενέργειας κατά την επόμενη δεκαετία και ότι το υπόλοιπο 28% της ενέργειας θα παράγεται με φυσικό αέριο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης