Ενέργεια

Πετρέλαιο: Τα 70 δολ. το βαρέλι αγγίζει το Brent, στα 65 δολ. το αργό

Πετρέλαιο: Τα 70 δολ. το βαρέλι αγγίζει το Brent, στα 65 δολ. το αργό
Η μείωση των lockdowns ενισχύει τις προοπτικές της θερινής ζήτησης

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν για τρίτη ημέρα την Τετάρτη καθώς η χαλάρωση των lockdowns στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη προκάλεσε αύξηση της ζήτησης καυσίμων κατά τη θερινή περίοδο και αντιστάθμισε τις ανησυχίες για την αύξηση των μολύνσεων COVID-19 στην Ινδία και την Ιαπωνία.

Περί τις 19.00 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν 0,64%, στα 69,31 $ το βαρέλι. Το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) σημείωνε άνοδο 0,46%, στα 65,98 $ το βαρέλι.
επιστροφή σε πετρέλαιο 70 δολαρίων πλησιάζει στο να γίνει πραγματικότητα", δήλωσε ο Stephen Brennock από τον μεσίτη PVM.
"Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου ήρθε εν μέσω προσδοκιών για ισχυρή ζήτηση καθώς οι δυτικές οικονομίες ξανανοίγουν. Πράγματι, η πρόβλεψη για άνοδο της χρήσης καυσίμων και ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται", ανέφερε.

oil1_1.PNG

Οι τιμές του αργού στηρίχθηκαν επίσης από τη μεγάλη πτώση των αποθεμάτων των Η.Π.Α.
Ο βιομηχανικός όμιλος του American Petroleum Institute (API) ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 7,7 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 30 Απριλίου, σύμφωνα με δύο πηγές της αγοράς. Αυτό ήταν κάτι παραπάνω από τριπλάσιο του αναμενόμενου από τους αναλυτές. Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 5,3 εκατομμύρια βαρέλια.
"Εάν επιβεβαιωθεί από την ΕΙΑ, αυτό θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση στα επίσημα στοιχεία από τα τέλη Ιανουαρίου", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αναλυτής της της Τράπεζας Vivek Dhar.

oil2_1.PNG


Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα σχεδόν δύο μηνών υποστηρίχθηκε από τη διάθεση εμβολίων COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.
Η επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρωζώνης επιταχύνθηκε τον περασμένο μήνα.
"Η μερική άρση των περιορισμών κινητικότητας, η προσδοκία ότι ο τουρισμός θα επιστρέψει στο εγγύς μέλλον και η δέλεαρ του ψυχολογικά σημαντικού σήματος των 70 δολαρίων είναι πιθανό να συνέβαλαν στην αύξηση των τιμών", δήλωσε ο αναλυτής της Commerzbank Eugen Weinberg.
Αυτό αντιστάθμισε τη μείωση της ζήτησης καυσίμων στην Ινδία, τον τρίτο μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, ο οποίος καταπολεμά την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19.
"Ωστόσο, αν θέλαμε τελικά να επιβληθεί ένα εθνικό lockdowns, αυτό πιθανότατα θα πλήξει το συναίσθημα", ανέφεραν οι αναλυτές της ING Economics για την κατάσταση στην Ινδία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης