Τελευταία Νέα

Υψηλή κερδοφορία για την Statkraft το α' τρίμηνο - «Πυρετός» έργων ΑΠΕ

Υψηλή κερδοφορία για την Statkraft το α' τρίμηνο - «Πυρετός» έργων ΑΠΕ
Η συνολική παραγωγή ενέργειας αυξήθηκε κατά 16% σε 20,6 TWh

Η νορβηγική Statkraft κατέγραψε ρεκόρ υψηλού λειτουργικού αποτελέσματος το πρώτο τρίμηνο του 2021, λόγω των υψηλότερων τιμών ισχύος και της αυξημένης παραγωγής.

Τα υποκείμενα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBITDA) ήταν 7,2 δισεκατομμύρια NKR (718 εκατομμύρια ευρώ) το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αύξηση 3,1 δισεκατομμυρίων Nkr σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Η συνολική παραγωγή ενέργειας αυξήθηκε κατά 16% σε 20,6 TWh.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Statkraft Christian Rynning-Tonnesen χαιρέτισε τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, επισημαίνοντας ότι: «Το υποκείμενο λειτουργικό αποτέλεσμα ήταν το καλύτερο που έχει επιτευχθεί ποτέ σε ένα μόνο τρίμηνο, μετά από υψηλές τιμές ενέργειας για την Σκανδιναβία».

Oslo 10052017; Statkraftkonferansen 2017

H αιτία της κερδοφορίας

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η Statkraft ξεκίνησε αρκετά νέα έργα. Στη Χιλή, η εταιρεία αποφάσισε να κατασκευάσει τα τρία πρώτα αιολικά πάρκα, συνολικής ισχύος 102MW. Η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Yara και την Aker Horizons, με στόχο την ίδρυση του πρώτου μεγάλου ευρωπαϊκού έργου πράσινης αμμωνίας στη Νορβηγία.

Η Statkraft ανέλαβε επίσης συνεργασία με την Aker Offshore Wind για να εξερευνήσει υπεράκτια αιολική ενέργεια στη νότια Βόρεια Θάλασσα έξω από τη Νορβηγία. «Η Statkraft συνεχίζει να αναπτύσσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες στην πράσινη μετάβαση, οι οποίες υποστηρίζουν επίσης στόχους αειφόρου ανάπτυξης» είχε τονίσει ο Rynning-Tonnesen.

Τέλος, τα έσοδα από την πώληση αιολικού πάρκου Roan στην TronderEnergi, θα ενισχύσουν την οικονομική ικανότητα της Statkraft, η οποία θα επενδύσει περισσότερα κεφάλαια στις ΑΠΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης