«Πυρετός» αιολικών projects στην Αργεντινή με τις «πλάτες» της Κίνας

«Πυρετός» αιολικών projects στην Αργεντινή με τις «πλάτες» της Κίνας
Τα πέντε πάρκα αποτελούν το μεγαλύτερο έργο αιολικής ενέργειας που αναπτύχθηκε από μια κινεζική εταιρεία στην Αργεντινή τα τελευταία χρόνια

Εντάχθηκαν στο Σύστημα Διασύνδεσης της Αργεντινής τέσσερα αιολικά πάρκα με τη συνδρομή της κινεζικής τεχνολογίας, στο πλαίσιο του σταδιακού ενεργειακού μετασχηματισμού της χώρας. Πρόκειται για το αιολικό συγκρότημα «Loma Blanca» με τρία από τα τέσσερα πάρκα του να συνδέονται με την εθνική υπηρεσία ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και το πάρκο «Miramar» στα νοτιοανατολικά της επαρχίας του Μπουένος Άιρες. Goldwind και PowerChina Ltd. ανέλαβαν την κατασκευή αυτού του έργου.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εγκατάστασης 109 ανεμογεννητριών, που διανέμονται μεταξύ Chubut και της παραθαλάσσιας πόλης Miramar, και τα δύο συγκροτήματα έχουν τώρα συνολική ισχύ 354,6 MW και ωφέλιμη ζωή περίπου 20 ετών.

Oι υγειονομικές δυσκολίες

Η τελευταία φάση κατασκευής του έργου και η επακόλουθη σύνδεσή του με το ηλεκτρικό σύστημα θα μπορούσαν να υλοποιηθούν παρά τις δυσκολίες που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού καθ 'όλη τη διάρκεια του 2020. Μια από αυτές είναι η αύξηση του κόστους στις αλυσίδες εφοδιασμού, εξήγησε στέλεχος του έργου.

Σύμφωνα με τον τεχνικό Germán Gigena, το έργο «Loma Blanca» απαιτούσε την ανάπτυξη ισχυρών πρωτοκόλλων ασφαλείας στην εταιρεία. «Η ομάδα εργασίας ήταν διαιρεμένη. Είχαμε δύο φύλακες έτσι ώστε εάν ο ένας κολλούσε τη νόσο, να υπήρχε εφεδρεία για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος στη συντήρηση των μηχανημάτων» ανέφερε.

Τα βασικά οφέλη

Τα πέντε πάρκα αποτελούν το μεγαλύτερο έργο αιολικής ενέργειας που αναπτύχθηκε από μια κινεζική εταιρεία στην Αργεντινή τα τελευταία χρόνια. Δημιουργήθηκαν μάλιστα 1.500 θέσεις εργασίας σε τοπικό επίπεδο.

«Αυτά τα έργα έχουν προωθήσει την εκπαίδευση του τοπικού προσωπικού λειτουργίας και συντήρησης αιολικής ενέργειας και συνέχισαν να εισάγουν πράσινη ενέργεια στην ανάπτυξη της Αργεντινής", δήλωσε ο Xin Liu.

Οι πύργοι Chubut και Miramar έχουν σημαντικά τεχνολογικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με άλλα αιολικά έργα που είναι εγκατεστημένα στη χώρα, ένα από αυτά είναι η τεχνολογία άμεσης μετάδοσης που επιτρέπει «τη μείωση της απώλειας μετάδοσης, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της παραγωγής ενέργειας και την επίτευξη μιας πιο σταθερής λειτουργίας», εξήγησε μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Τα πάρκα αποτελούν ένα από τα πολλά έργα συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων της Κίνας και της Αργεντινής, και αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας Belt and Road της ασιατικής χώρας. Για τον Xin Liu, αυτή η πρωτοβουλία αντιπροσωπεύει ένα «ειρηνικό μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης» που μπορεί να φέρει τη βιομηχανική συμπληρωματικότητα μεταξύ των δύο χωρών.

«Η Αργεντινή διαθέτει άφθονους φυσικούς πόρους και τα γεωργικά προϊόντα μπορούν να συμπληρώσουν τη ραγδαία αναπτυσσόμενη ζήτηση της Κίνας, ενώ η σχετικά πλήρης αλυσίδα παραγωγής της Κίνας μπορεί επίσης να αντισταθμίσει την έλλειψη βιομηχανικής ανάπτυξης στην Αργεντινή», είπε. «Οι δύο χώρες είναι φυσικά συμπληρωματικές. Η Goldwind μπορεί να επενδύσει στον νέο ενεργειακό τομέα της Αργεντινής και έχει επίσης δημιουργήσει μια νέα γέφυρα για τη συνεργασία Κίνας-Αργεντινής, ελπίζοντας να παρέχει λύσεις από την Κίνα για την αιολική βιομηχανία της Αργεντινής», πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης