Ενέργεια

Σε κράτησεις τάνκερ προχωρούν οι traders για να μεταφέρουν βενζίνη στις ΗΠΑ

Σε κράτησεις τάνκερ προχωρούν οι traders για να μεταφέρουν βενζίνη στις ΗΠΑ

Μετά το κλείσιμο του δικτύου αγωγών της Colonial Pipeline

 

Οι Traders έκαναν προσωρινά κράτηση για τουλάχιστον έξι δεξαμενόπλοια για να μεταφέρουν βενζίνη από την Ευρώπη σε προορισμούς των ΗΠΑ μετά από την κυβερνοεπίθεση που έκλεισε το κορυφαίο δίκτυο αγωγών καυσίμων των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv Eikon τη Δευτέρα.

Η επίθεση ανάγκασε το Colonial Pipeline να κλείσει ολόκληρο το σύστημά του την Παρασκευή, προκαλώντας έλλειψη βενζίνης κατά μήκος της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ.
Κάποιες μικρότερες γραμμές επανεκκινήθηκαν την Κυριακή, αλλά η Colonial δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση των κύριων αγωγών της.

Δύο Ευρωπαίοι taders βενζίνης δήλωσαν ότι η αγορά ακολουθούσε μια προσεκτική προσέγγιση για να δει πόσο θα διαρκέσει το κλείσιμο.
"Δεν έχω δει μεγάλη ανάκαμψη, αλλά θα ήταν φυσιολογικό για τους ανθρώπους να κλείνουν προληπτικά πλοία ", δήλωσε tader. Το Subs είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στην αγορά πετρελαίου για να περιγράψει μια προσωρινή κράτηση για δεξαμενόπλοιο.
Άλλος trader είπε ότι η αύξηση των τιμών ναύλων εν μέσω μιας αναταραχής κρατήσεων στο λιμάνι της Νέας Υόρκης μπορεί να έχει επηρεάσει τα arbitrage από την Ευρώπη.
Τα περιθώρια διύλισης της ευρωπαϊκής Ebob έφτασαν τα 10,38 $ το βαρέλι τη Δευτέρα, από 9,35 δολάρια την Παρασκευή, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

Ελλείψεις και αυξήσεις

"Σε περίπτωση που το δίκτυο ... παραμείνει εκτός λειτουργίας για περισσότερες ημέρες, οι αγορές της Ανατολικής Ακτής και της Νοτιοανατολικής χώρας θα αρχίσουν να βλέπουν τους ελλείψεις της προσφοράς και τις σχετικές αυξήσεις των τιμών, ενώ τα κέντρα διύλισης της Ακτής του Κόλπου θα προσπαθούν να τοποθετήσουν φορτία εναλλακτικά" ανέφερε η Vortexa.
Η Vortexa είπε ότι μια πιθανή παραίτηση από τους κανόνες του νόμου Jones θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στη δυναμική του εμπορίου, καθώς παρέχει πολύ μεγαλύτερη διαθεσιμότητα δεξαμενόπλοιων για τη μεταφορά καυσίμων μεταξύ των λιμένων των ΗΠΑ.
Η πράξη τέθηκε σε εφαρμογή το 1920 για να υποστηρίξει θέσεις εργασίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Απαιτεί μεταφορά εμπορευμάτων που μετακινούνται μεταξύ των λιμένων των Η.Π.Α. από πλοία που κατασκευάζονται εσωτερικά και στελεχώνεται από πληρώματα των ΗΠΑ.

Η Vortexa ανέφερε ότι τα δεξαμενόπλοια που βρίσκονται ήδη σε πορεία θα μπορούσαν να εκτραπούν σε άλλα λιμάνια.
Η εταιρεία διαθέτει το Litasco-ναυλωμένο από τητν Tavrichesky Bridge, με 370.000 βαρέλια βενζίνης, να απομακρύνεται από τη Νέα Υόρκη προς έναν νέο προορισμό York York, Virginia, κοντά στις πόλεις Richmond και Norfolk.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης