Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Gentiloni: Μέχρι τέλος Ιουνίου η έγκριση του ελληνικού Ταμείου Ανάκαμψης

Gentiloni: Μέχρι τέλος Ιουνίου η έγκριση του ελληνικού Ταμείου Ανάκαμψης
Η εκταμίευση αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο

Ο Επίτροπος Οικονομίας έπλεξε το εγκώμιο της Ελλάδας για το Εθνικό Σχέδιο που κατέθεσε στην ΕΕ
Την πεποίθησή του ότι το σχέδιο ανάκαμψης που υπέβαλε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ένα από τα πιο σημαντικά, καθώς η χώρα μας αξιοποιεί και τα δάνεια αλλά και τις επιχορηγήσεις, εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομίας P. Gentiloni, μιλώντας στο πλαίσιο του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
«Αναμένουμε την κατάθεση όλων των προγραμμάτων ώστε να προτείνουμε στο Συμβούλιο την αποδοχή τους, κάτι που θα μπορούσε να γίνει το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου, με σκοπό να εκταμιευθούν τα πρώτα κεφάλια τον Ιούλιο», ανέφερε ο Gentiloni.
Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος διευκρίνισε ότι στο δεύτερο μισό του Ιουνίου θα κατατεθούν επίσημα οι προτάσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για έγκριση και η εκταμίευση αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο.
Η πρώτη αυτή προχρηματοδότηση θα αφορά το 13% του συνολικού ποσού για κάθε χώρα και η Ελλάδα αναμένεται έτσι να λάβει περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ωστόσο, όπως επισήμανε ο κ. Gentiloni, όλα τα παραπάνω συνδέονται με τις εθνικές αποφάσεις των κρατών μελών.
Ήδη 19 χώρες έχουν εγκρίνει το Ταμείο Ανάκαμψης και όσο πιο γρήγορα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες, τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/oikonomia/articles/560567/gentiloni-ee-sto-foroum-ton-delfon-mexri-telos-iouniou-i-egkrisi-tou-ellinikoy-tameiou-anakampsis-ton-ioylio-ta-prota-kefalaia

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης